Актьори

Неслихан Атагюл и Баръш Кълъч наградени в Маями

Преди дни в Маями, САЩ, се проведе специално мероприятие, с което беше отбелязано десетилетие от излъчването на турските сериали в Латинска Америка. Плеяда от звезди от телевовелите, сред които Жаклин Бракамонтес, Химена Кордоба, Мария Селесте Арарес и Адамари Лопес, уважиха събитието. Познатите у нас актьори Баръш Кълъч, Неслихан Атагюл и съпругът й Кадир Долу, Джейда Атеш, Иит Коджак и Лизге Джьомерт, които изпълняват главните роли в рейтинговата поредица “За семейството ми”, бяха специални гости на тържеството.

По време на гала-вечерята Неслихан Атагюл беше отличена с титлата “Кралица на турската драма” и впечатли присъстващите с благодарствената си реч на испански език. Колегата й Баръш Кълъч получи награда за кариерни постижения. “Този приз е много важен за мен. Щастлив съм, че турските сериали така добре се приемат от латиноамериканската публика. Това означава, че правим нещо наистина значимо”, коментира Кълъч.

През последните години интересът на зрителите към турските сериали по цял свят се увеличава. По време на фестивала за телевизия МипКон в Кан заместник-министърът на културата и туризма Батухан Мумджу разкри, че за 2023 г. продукциите са достигнали до аудитория от 750 милиона души в повече от 150 държави.

“Всички фактори в бранша добре осъзнават многостранното значение на продажбите на телевизионни сериали, както по отношение на износа, така и като мощен инструмент на културната дипломация”, заявява той.

В зависимост от държавата, един епизод на турски сериал струва между 300 и 700 000 долара.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.