ЛюбопитноСвят

Най-голямото клане ще бъде в Москва, чеченците търпеливо чакат своя момент


Съвременна Русия вече в по-голямата си част не е нито славянска, нито православна сила. Сега там преобладават други националности, които удобно чакат своя момент, когато ще настъпи разделянето на Русия.

Това заяви пред Telegraf.com.ua украинският сержант Михайло Макарук, който описа съвременната действителност на руснаците и тяхното политически ръководство. По думите му най-голямото клане ще е именно в Москва.

„Руският Ванка знае само как да пие водка и да умре в „специалната военна операция“. Той практически не е в състояние да зачене деца. Следователно мюсюлманските националности, татари, башкири… [се възползват от това]. Един прост пример – сега в Бахмутското направление е изпратено подразделението „Ахмат“, но там няма брадати чеченци, а наети руснаци. Брадатите чеченци си седят у дома и трупат сили да разделят Русия, когато му дойде времето. И тогава ще започне ловът на руснаци в Руската федерация. Мисля, че най-тежкото клане ще бъде в Москва“, каза Макарук.

Татарстан, напомня експертът, има огромни петролни ресурси и перспективи за независимост. Същото важи и за Башкортостан, където вече избухнаха размирици.

„И когато (именно „кога“, а не „ако“) започне хаосът в Руската федерация, той ще бъде, освен всичко друго, и по етнически принцип. Амбициите на някои местни царе ще бъдат доста големи. Чечня може да иска да се обедини с Дагестан и териториите на Краснодарския край. А има и калмики – със собствените си амбиции, и така нататък…”, заяви Макарук.

По отношение на предстоящите „избори“, Макарук припомни, че в Русия няма и никога не е имало политическа опозиция, както и противопоставяне на Путин. Фактът, че Централната избирателна комисия отстрани от псевдоизборите уж опозиционния кандидат Борис Надеждин, опасявайки се от опашките, които се извиха от желаещи да се подпишат за регистрацията му, показва, че „царят“ и обкръжението му не се чувстват особено уверени.

Михайло Макарук заяви, че руснаците, които не подкрепят войната срещу Украйна, са напуснали страната. А руската армия е съставена от бедни пияници от далечни села, които никога не са виждали тоалетна, а изведнъж получават внушителни пари (по руските стандарти) да се бият на фронта в Украйна. И изведнъж те стават изключително богати… ако се върнат, разбира се. Ако не, забогатяват техните семейства.

Михайло Макарук каза, че сега задачата на Украйна е да освободи своите земи и да прогони руските нашественици. А след победата във войната да не поддържа никакви контакти с руснаците поне половин век. След украинската победа несъмнено ще се чуват изявления, че „ние, руснаците, сме братя с вас, но царят (в лицето на Путин) започна тази война“.