Любопитно

Защо трябва винаги да пускаме водата в тоалетната, когато се настаним в хотел?

Работник в хотел призова туристите винаги да проверяват тоалетната в стаята си, особено ако са отседнали в страна с топъл климат. Той съветва да пускате водата в тоалетната всеки път, когато влезете в стаята си, съобщава британският „Експрес“.

Този съвет може да изглежда странен отначало, но определено ще искате да се придържате към него, след като разберете защо.

Факт е, че на места с горещ климат има много насекоми. А зоните в близост до тоалетната и самата тоалетна са идеално скривалище за всевъзможни пълзящи пълзящи, особено паяци. Този съвет е особено подходящ за места като Тайланд или Австралия

Също така си струва да обърнете внимание на чекмеджетата и шкафовете, защото често предишни гости оставят доста неприятни „изненади“ там. Затова се уверете, че имате пакет антибактериални кърпички със себе си.

„В повечето хотели, особено евтините хотели, почистването се извършва много бързо между гостите. Това включва почистване на повърхности и смяна на спално бельо, но вътрешността на шкафовете или чекмеджетата не се почиства всеки път. Камериерите в хотелите са установили, че интимните вещи са сред най-често срещаните предмети , които се оставят в хотелските стаи, обикновено в чекмедже до леглото, така че бързото им избърсване ще ви помогне да успокоите ума си“, разкрива хотелският служител.