Любопитно

Защо да подменим дървената дограма с такава от PVC профили?


Множество въпроси си задаваме за предстоящите ремонтни работи по апартамента ни в София. С кое да започнем и колко средства да отделим, за да постигнем желания резултат? Ако и на Вас ви звучи до болка познато, колегите от Vratza.com споделят един много важен съвет.

Първо сменете дограмата. Ясно е, че при старите панелни блокове дограмата, която е поставяше масово бе дървена. Поддръжката на този вид прозорци обаче не се свежда единствено с тяхното почистване. Тъй като дървената дограма е боядисана обикновено с блажна боя то тя изисква сериозно обгрижване във времето в сравнение със съвременните решения като PVC дограма. Почистването на маджуна и нанасянето на нов също е доста трудоемък процес. Така, че ако и на вас ви е писнало всяка пролет да правите едно и също нещо и да робувате на старата дървена дограма сега е момента да потърсите фирма от София, която да ви оферира подмяната на прозорците на цялото жилище с нова дограма и качествен стъклопакет.

А не липсват производители на модерни решения като профили от ПВЦ или алуминий.

В зависимост от вашите нужди и бюджет, които бихте могли да отделите за нова PVC дограма то със сигурност ще откриете едно добро предложение. Ако притежавате имот в столицата или околните населени места, правилните ключови думи, които трябва да въведете в търсачката, а именно „пвц дограма софия“ ще ви отведат на място, в което ще ви дадат професионална консултация и изгодна оферта. PVC прозорците са се доказали и се ползват с много добро мнение от страна на клиенти и производители в бранша. Високия рейтинг на този иновативен вид дограма си има основателни причини. Големите производители на профили като Rehau дават отлично качество на влаганите профили, отличен баланс цена/условия, чудесна топлоизолация, шумоизолация, практичност и много други предимства.

Ако търсите начин да намалите шума и да повишите температурите в помещенията през зимата в столичния си апартамент или къща, то ето че най-препоръчително е да поръчате и монтирате пвц дограма. Нейните безупречни качествени характеристики ще ви помогнат да намалите топло загубите, да се изолирате от шума в квартала и освен това да подобрите нивото на енергийната ефективност в дома си. Не забравяйте, че освен качествения профил по-важно при смяната на цялата дограма, е какъв стъклопакет ще изберете. Моят съвет е да бъде задължително трислоен. Това са 3 стъкла слепени в обща структура, а от разположението на дома ви зависи какъв вид стъкла ще изберете. Най-добра и може би универсална комбинация, която аз избрах за дома ни е троен стъклопакет в следния ред: отвън 4 сезона, в средата бяло, отвътре К-стъкло. Разбира се, ако се спрете на такъв стъклопакет ще трябва да съобразите дебелината на профила за вашата нова PVC дограма. Тази подредба на стъклата дава най-добър коефициент за топлоизолация, независимо от южното или северното изложение. Комбинация от качествен PVC профил Rehau например и троен стъклопакет ще ви гарантира отлична топлинна изолация през студената зима и горещото лято.

Потърсете професионалисти от София, които ще предложат висококачествена ПВЦ дограма на отлична цена.

Последните съвети от мен са много полезни, така че не ги пропускайте:
1. Не забравяйте да поръчате крилата на прозорците да бъдат както със стандартно отваряне встрани, така и отгоре за проветряване без да става течение.
2. Също така изберете качествен и надежден обков за сигурно и плътно затваряне. Разгледайте предложенията за т.нар. секюрити обков или антивзлом обков.
3. Не използвайте съмнителни и недоказани средства за почистване на прозорци и дограми. На пазара има много препарати, специализирани за измиване на прозорци и такива за дограмата. Най-харесвания в нашето семейство е препарат за почистване на стъкла и прозорци „CLIN WINDOWS & GLASS“ и също така „MEDIX GLASS“.
5. Махнете защитните лепенки от дограмата в срока указан от производителя, веднага щом приключат ремонтните дейности по „обръщане на прозорците“ от строителна фирма или щом приключите с топлоизолацията на фасадата. Имайте предвид, че ако оставите лепенките продължително време, те се слепват и премахването им става много трудно и досадно.