Тв новини

Ямата – Епизод.59 (Ето какво ще видим)


НА КРАТКО какво се случва в еп.59 на „Ямата“, който може да гледате от 21:00 часа на 10 октомври 2022 по Diema Family.

Господинът заповядва на Селим да се махне от квартала.

Паша съобщава на Идрис, че Вартолу Садетин е негов син. Идрис е шокиран.

Байкал се преструва, че спасява Медет от хората на Ямач и давайки му в ръката пистолет го оставят в „Ямата“. .

Медет насочва пистолет в Ямач, защото смята, че той е убил Садетин и наредил да го пребият.

Селим се идва при брат си, защото предусеща, че господинът готви нещо на Ямач, и точно тогава вижда Медет, който е насочил пистолет в Ямач. Селим избутва Ямач настрани и куршума го ранява в гърба.

Действието се развива в кабинета на Низим, където Байкал чака да дойде Селим.

Селим влиза и казва, че няма време и вече всичко му е казал, но явно той не го е разбрал. Байкал стана и удря плесница ва Селим, като му казва, че по-късно за този шамар ще му благодари, а сега да си взема охраната и да се маха от града.

-Не – отговаря Селим.

-Селим, това не е съвет, а заповед. Ти ще правиш това, което аз ти кажа! Защото аз съм този, който дърпа конците! – ядосан е Байкал.

Селим ядосан излиза от кабинета на Низим.

Идрис е в болницата, в стаята на Паша.

-Знаеш ли, защо получих инфаркт? – пита Паша.

-Не знам – отговаря Идрис.

-Аз нали ти обещах, че ще намеря сина ти, но не го намерих! А вчера вечерта при мен дойде Касим, да този, който уби Михрибан. Той е разбрал, кой е твоя син и когато ми каза, сърцето ми не издържа.

-Кой е той? – пита Идрис.

-Страхувам се е, че и с теб нещо ще се случи – отговаря Паша.

-Ти да не си ми жена или майка! Веднага ми кажи, кой е той? – ядосва се Идрис.

-Садетин – отговаря Паша.

-Вартолу?! Какво общо има, Джихангир? Той умря – отвръща неразбиращ Идрис.

-Аз изпратих момчето при роднини, казваше се Салих, но не знам какво е преживял, че е станал Вартолу Садетин. Вартолу Садетин е твой син! – обяснява Паша.

Идрис е шокиран. Камерата ни показва как броеницата му се къса и разпилява по пода.

Идрис излиза, а Паша вика за помощ, защото Идрис, който не е на себе си излиза от стаята му… Вървейки без цел Идрис си спомня откъси от разговори с Вартолу. „Баща ми, никога не ми е разказвал приказки! Разкажи ми приказка!“… След това си спомня смъртта на Кахраман….

Идрис стига до къщурката на Аличо и съсипан го моли да му помогне… Прегръщайки Аличо и плачейки, той задава въпроса: Защо? Защо?

Байкал се преструва, че спасява Медет от хората на Ямач и давайки му в ръката пистолет го оставят в „Ямата“, като няколко пъти му повтаря, че за състоянието в което е, е виновен само Ямач.

Селим разбирайки, че господинът се готви да причини нещо на Ямач, не може да стои безучастен и решава да се върне в „Ямата“.

Медет насочва пистолет към Ямач, защото смята, че той е убил Садетин и наредил да го пребият.

Селим пристига и казва на Ямач да си ходят, но точно тогава вижда Медет, който е насочил пистолет в Ямач. Селим избутва Ямач настрани и куршума го ранява в гърба.
Действието прескача в Измир. Сена пристига в бащината си къща и казва на баща си, че Емрах е дошъл и моли баща си да ѝ помогне.

Действието се връща в болницата, където Ямач не е на себе си и чака брат си, който в момента го оперират. Идва лекар, който нещо казва на Ямач.

Ямач тръгва да излиза, а Метин и Кемал го следват по петите. Ядосан Ямач им заповядва да го оставят сам. Той се качва на автомобила си и с бясна скорост стига до някакво място в квартала. Слиза от колата си и с ритник отваря една врата. Върви по някакъв тъмен коридор, след което слиза в някакво мазе, къде виждаме Меке.

-Отвори! – заповядва Ямач на Меке, да му отвори някаква решетка, след което му казва да излезе.

Ямач насочва пистолет в някой, но кой още не се разбира.

-Медет простреля Селим.Ти уби единия ми брат, другият умира. Ако нещо се случи със Селим, ще те убия и опира пистолет в… камерата ни разкрива Вартолу Садетин.
Вартолу е жив!
-Убий ме, кралю на рокендрола! Аз и без това съм мъртъв! – казва Вартолу.

Разбираме, че Джеласун е подменил Вартолу с един от приятелите на Аличо, който е сирак и качил в колата вместо Вартолу. А истинския Вартолу ударил по главата. Планът на Ямач е приятелят на Аличо да стигне до квартала, а когато види Меке да се скрие в багажника, къде има специален тайник. Но преди младежа да излезе от двора на къщата на Вартолу пристигат хората на Байкал и стрелят по колата, а след това взривяват. След което Ямач нарежда на Меке да отиде и отведе Вартолу, докато не е дошъл в съзнание.

Заповядайте в официалната фейсбук група на сериала – https://www.facebook.com/groups/361809118456879Тук ще качваме епизоди, снимки и новини свързани със сериала.