Актьори

Вахиде Перчин и дъщеря й отново заедно пред камера


Талантливата млада актриса Ализе Гьордюм се присъединява към актьорския състав на драматичния сериал „Предателство“ за втория му сезон, който се очаква с огромен интерес в южната ни съседка. Така 29-годишната Гьордюм за четвърти път ще застане редом на снимачната площадка до своята именита майка Вахиде Перчин, която изпълнява една от главните роли в проекта.

Двете са участвали заедно и в хитовите поредици „Майка“ и „Великолепния век“, излъчвани и в българския ефир.

За Ализе никога не е имало съмнения, че ще наследи семейната традиция в актьорството. Тя е единствено дете от брака на Перчин с прочутия актьор Алтън Гьордюм и дебютира пред камера едва на 16 години в драматичната филмова лента „Зефир“, в която Вахиде се превъплъщава в ключов образ.

В „Предателство“ Ализе ще вдъхне живот на героиня на име Азра – племенница на екранния съпруг на Вадиде, изигран от опитния артист  Мустафа Уурлу. Сюжетът на семейната драма проследява изпълнената с тайни и предателства история на уважаваната фамилия Йенирсой.

Гюзиде Йенирсой (Перчин) от 30 години е омъжена за Тарък (Уурлу) и двамата имат две деца – Озан и Ойлум. Гюзиде е уважавана съдийка, а нейният съпруг адвокат, който притежава своя кантора. Озан работи като инженер в строителна компания, а Ойлум продължава следването си в медицински колеж. Животът на Йенирсой изглежда идеален, а Гюзиде не подозира, че всичките й близки я заблуждават. Ойлум не иска да изучава специалност „Медицина”, Озан също има други планове за своето бъдеще, а Тарък пази в тайна, че от 5 години има второ семейство.

Участието на Перчин в поредицата е своеобразно завръщане за обичаната актриса на екран след двегодишна пауза. От дълги години тя се бори с коварно онкологично заболяване. През 2011 г., когато изпълнява ролята на Зехра в мелодрамата „Огледален свят“, Перчин е диагностицирана с рак на гърдата и повежда тежка битка с болестта. Миналата година тя оповести, че е приключила с химиотерапията си и се намира в етап на ремисия, при който неразположенията от заболяването са значително намалели.

През 2020 г. Вахиде напусна актьорския състав на хитовата историческа сага „Имало едно време в Чукурова“ заради натоварения график на работа по изключително нашумелия в Турция проект. В периода, докато бе далеко от снимачните площадки, Вахиде се посвети на преподавателска дейност в частна академия, която основава със своя съпруг Алтан Гьордюм.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.