Авто & Мото

Уникална хиперкола стана най-скъпият нов автомобил в света


Единственият в света хиперавтомобил Bugatti Chiron Profilée W16 е продаден на търг на RM Sotheby’s в Париж. За колата е платена рекордна сума, съобщава Autoevolution.

Bugatti Chiron Profilée W16 е продаден за 10 677 742 долара и е станал най-скъпият нов автомобил, продаван някога на търг. Хиперавтомобилът се отличава с уникален външен стил и технически усъвършенствания.

Под предния капак на Bugatti Chiron Profilée се намира 8-литров W16 двигател с мощност 1478 к.с. и въртящ момент 1600 Nm. Хиперколата може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 2,3 секунди. Максималната скорост надхвърля 400 км/ч.

Bugatti Chiron Profilée W16 е боядисан в уникалния цвят Argent Atlantique с карбонови акценти от цвета Blue Royal Carbon. Той е оборудван и с необичайния дизайн на джантите Le Patron.

Отпред хиперавтомобилът се отличава с големи въздухоуловители и по-голяма радиаторна решетка. Тя подава повече въздух към радиаторите в сравнение със стандартния модел.

Наддаването за уникалния Bugatti Chiron Profilée W16 е приключило на 1 февруари. Хиперавтомобилът е закупен от колекционер, който желае да остане анонимен.