Тв новини

Тази седмица във „Вятърничав“


Азат пристига на работното място на Миран. Охранителите не го допускат вътре, а един от тях му отправя язвителен упрек, че е посегнал на Гьонюл. Азат не успява да се въздържи и го удря. Гьонюл, Султан и Елиф преминават през площада на Мидят на път към офиса на Миран. Азат ги пресреща и обвинява Гьонюл, че го е оклеветила, след което й подава пистолет и я подканя да натисне спусъка. В този момент се появява Миран, нахвърля се върху Азат и му нанася побой.

Насух и останалите пристигат в чифлика. Реян узнава от Джанер за ставащото на площада и отива там. Силно афектирана, тя укорява Миран, че отново я е разочаровал и го предупреждава да стои далеко от нея и близките й. Управникът на града вика на среща Азизе и Насух. Той ги предупреждава, че трябва да прекратят дългогодишната си вражда, и настоява пред Насух да се съгласи на брак между Миран и Рейян. Насух категорично отказва и заявява, че няма да преклони глава пред Азизе.

Насух отива в градината и в съзнанието му нахлуват спомени от младостта. Той се среща със стария си приятел Юсуф и му разказва как преди години е загубил при пожар своята любима Айше. Ханифе дочува думите му и изпада в шок.  Азизе споделя с Есма, че двамата с Насух са имали среща с Хашмет. Съобщава й за решението на Насух и посочва, че при тази ситуация Азат трябва да бъде убит. Шехрияр подслушва разговора.

Миран се разкъсва от терзания. Въпреки предупрежденията на Фърат той посещава тайно Рейян и иска извинение за стореното от баба му. Рейян отбелязва, че Азизе винаги ще им пречи, подчертава, че няма надежда за тяхната любов, и го прогонва. Джихан пресреща Рейян, обвинява я и й удря плесница.

Хандан узнава от Шехрияр за заканата на Азизе и настоятелно моли Рейян да спаси живота на сина й. Рейян посещава Хашмет и иска обяснение дали наистина е издал смъртна присъда за Азат. Хашмет заявява, че ако не се омъжи за Миран, Миран и Азат ще заплатят за кръвната вражда между двете фамилии и ще бъдат убити.

Рейян отива в стария си дом, където заварва Азизе. Силно афектирана, тя я обвинява, че е отровила ума и сърцето на внука си. Азизе уточнява, че няма да се успокои, докато не унищожи семейството й. Рейян се прибира в чифлика и убеждава Азат да замине, за да се спаси от отмъщението на Асланбей.

Миран информира Азизе, че ще поиска извинение от Насух заради клеветите на Гьонюл. Азизе реагира остро и го критикува, че е готов да сведе глава пред Шадоулу. Миран демонстративно си тръгва, качва се в колата си, но на метри от дома няколко непознати мъже откриват стрелба срещу него. Насух научава за станалото и обвинява Джихан, че на своя глава е изпратил хора срещу Миран. Рейян дочува за инцидента, търси Миран по телефона, но той не отговаря. Разтревожена, тя се измъква навън и отива на скалата с люлката.

Миран се прибира невредим. Азизе започва да го манипулира, споменавайки, че е длъжен да защитава фамилията и да даде отпор на техния враг. Тогава Миран си припомня думите на Рейян, че трябва да се откаже от отмъщението, установява, че тя го е търсила по телефона и незабавно се отправя към тяхното място.

Рейян забелязва Миран, втурва се към него и го прегръща. Споделя, че няма да забрави миналото, но иска да бъдат заедно в бъдеще и признава, че е готова да се омъжи за него. Силно развълнуван, Миран й отправя мили думи и отново й слага пръстена, който е спомен от Дилшах.

Мират отвежда Рейян в дома си и обявявя, че тя е неговата бъдеща съпруга. Изненадващо Азизе заявява, че ще я приеме, но при условие че не общува с никого от Шадоулу. Рейян се съгласява. Миран уведомява присъстващите, че двамата с Рейян ще живеят в свой дом. Азизе се възпротивява, но Миран подчертава, че няма да се съобрази с мнението й.

Зехра посреща Рейян и я укорява, че се е срещала с Миран. Ярен дочува думите й и веднага докладва на дядо си. Насух е разгневен и посяга да удари Рейян, но Хазар го възпира и изтъква, че само той е отговорен за грешките на дъщеря си. Миран благодари на Гьонюл, че се е съгласила с развода, и изразява съжаление, че е разбил сърцето й. Азизе вика Миран и се опитва да го убеди да остане в сараите, но той отбелязва, че решението му е категорично и двамата с Рейян ще живеят отделно.

Рейян уведомявя родителите, че възнамерява да се омъжи за Миран. Хазар реагира остро, посочва, че винаги я е подкрепял и защитавал, то този път няма да бъде до нея. Рейян е съкрушена и изпада в униние. С помощта на Мелике тя напуска чифлика и се насочва към дома на Миран.

Миран е неспокоен преди брачната церемония, тъй като Рейян закъснява. Азизе не пропуска да го уязви и споменава, че любимата му може да се е отказала и да е предпочела семейството си. В този момент Рейян се появява. Азизе се обажда на Насух, подпитва го защо не е дошъл на сватбата и ехидно намеква, че в следващите минути Рейян ще приеме фамилията Асланбей.

С помощта на Мелике Рейян напуска чифлика и се насочва към дома на Миран. Азизе се обажда на Насух и се интересува защо не е дошъл на сватбата на своята внучка. Насух изпада в шок от новината, Хазар е разгневен и бързо напуска чифлика.

Азизе подарява на Рейян колие със символа на фамилията. Гьонюл настоява пред баба си да изпълни даденото обещание и да разкрие къде се намира брат й. Хазар се появява след церемонията по подписването и настоятелно моли Рейян да го последва. Тогава Рейян му признава, че обича Миран и е сключила брак по своя воля.

Тревожна и объркана, Рейян се прибира в стаята и къса колието. Споделя с Миран, че в този ден е пожертвала семейството, за да бъде с него. Миран я успокоява, изтъквайки, че с времето близките й ще приемат тяхната любов, и допълва, че ще направи всичко възможно, за да бъде щастлива.

Хазар пристига в чифлика съкрушен и ги информира за решението на Рейян. Зехра изпада в нервна криза, Насух е обхванат от ярост и заявява, че Рейян вече е техен враг. Ярен се обажда на Азат, за да му съобщи новината, но Хандан осуетява намерението й. Азат се усъмнява, че нещо се е случило и търси Рейян по телефона, но тя не отговаря. Азат се свързва с чичо си и го разпитва за Рейян. Хазар запазва мълчание и го заблуждава, че всичко е наред.

Миран е недоволен, че Азат се интересува от Рейян, и нервно бута чаша с чай върху роклята на Рейян. Той нарежда на прислугата да се погрижат на Рейян и да й дадат подходяща дреха от гардероба на Елиф. След минути Шехрияр подава на Рейян рокля, без да спомене, че тя е на Гьонюл. Рейян се появява на вечерята преоблечена, Султан реагира остро и я упреква, че носи дреха на дъщеря й. Рейян е силно смутена, Миран изпада в ярост и обявява, че двамата с Рейян отиват в новия им дом.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.