Тв новини

Тази седмица в „Откраднати мечти“


Мелис посещава Текин, уведомява го, че е била свидетел на разговора му с Мерием и знае за увлечението му по нея. Тя признава, че има интерес към Левент, който пък не е безразличен към Мерием, и му предлага да съставят план как да ги отдалечат един от друг. Текин решава да използва Дурмуш и нарежда на Доан да направи видеозапис на посещението на Дурмуш при длъжник.

Йомер намеква на Левент и Мерием, че иска пак да вечерят на пристанището, Мерием отказва, но Улвийе я убеждава да излязат всички заедно. Преди тръгването, Мерием получава видеозапис, на който се вижда как Дурмуш заплашва един мъж и съобщение от Текин, че ако иска да помогне на баща си, трябва да отиде на конкретен адрес. Мерием информира Улвийе и Левент, че има семеен проблем и се налага да излезе. Доан преследва Айше и упорито я ухажва. За да се отърве от него, тя го заблуждава, че има годеник и му показва шала, подарен от бъдещата й свекърва. Доан изпада в ярост, скъсва шала и я заплашва, че ако не се раздели с приятеля си, ще пострада.

Мерием се отправя към адреса, посочен от Текин, оказва се, че това е ресторант. Текин омайва Мерием и й обещава, че ще се застъпи за баща й. Мелис използва отсъствието на Мерием и кани Левент да излязат на вечеря. След малко на мястото пристигат Мелис и Левент. Текин ги забелязва и преднамерено хваща Мерием за ръката, а Мелис насочва вниманието на Левент към тях, намеквайки, че Мерием играе някаква игра с новия акционер. Левент е съкрушен и настоява пред Мелис да се приберат у дома.

Хюля посещава Дурмуш, съобщава му, че Йомер живее в дома, където Мерием работи, и настоява да прибере сина си. Дурмуш подпитва Хюля защо толкова иска да изгони детето, тя казва, че е редно то да живее при баща си. Тогава Дурмуш заявява, че е готов да го вземе, ако получи 150 хиляди лири. Мелис приготвя специална вечеря за Левент, той само опитва храната и става от масата. Мелис е разочарована и се заканва, че ще съсипе Мерием. Левент кани Джемил в имението и му разказва за срещата между Мерием и Текин, изтъквайки, че те са се държали като интимни приятели, но адвокатът го съветва да не си прави прибързани заключения.

Хюля споделя с Мелис какво е поискал Дурмуш и признава, че няма нужната сума, Мелис заявява, че ще й я даде. Мерием разоваря по телефона с Айше и признава, че й липсва. Левент дочува думите на Мерием и решава, че са насочени към Текин. Разгневен, Левент напомня на Мерием, че мястото й е в пристройката. Текин звъни на Мерием и настоява да се срещнат, Мелис узнава за разговора. По-късно тя информира Хюля, че е съставила перфектен план как да се избавят от Мерием и й дава исканата от Дурмуш сума.

Бахадър звъни на съпругата си и я моли да се отбие в холдина, за да подпише документи, но тя се оправдава, че има час за преглед. Мелис преднамерено обявява пред Аслъ, че Мерием е на среща с приятеля си, докато Левент е наблизо. Сираците се отказват да търсят майката на Мълчаливия, тъй като Нериман постоянно ги следи. Хюля отива в дома на Дурмуш, мъжът се преструва, че страда за Йомер и показва негова бебешка снимка. Когато я вижда, Хюля изпада в шок, осъзнавайки, че това е синът на Левент – Ефе.

Мерием пристига в офиса на Текин, за да се срещне с мъжа, който уж иска да подаде жалба срещу Дурмуш. Обезпокоена, тя го умолява да не предприема действия, обаче той е непреклонен. Тогава Текин „влиза в роля“ и уверява Мерием, че ще се застъпи за Дурмуш. Тюркян, майката на Джемил, се появява ненадейно в холдинга, запознава се с Айше и настоява тримата да излязат на вечеря. В този миг влиза Мелис, Джемил и Айше се сконфузват. Тюркян изразява недоумение защо никой не знае за връзката им, Айше спасява положението и изтъква, че отношенията им още не са официални.

Хюля се среща с Кудрет и му търси сметка защо детето, което му е предала преди години, е живо. Мелис установява, че сестра й не е дала парите на Дурмуш и иска обяснение. Хюля признава какво е видяла в дома на Дурмуш и й разказва за случилото се в нощта, когато са били похитени съпругата и детето на Левент. Мелис отбелязва, че и двете имат интерес истината да не излиза наяве. Йомер се порязва, докато Мерием говори по телефона с Текин. Ядосан, Левент упреква Мерием, че нехае за братчето си.

Айше отива на срещата с Джемил и Тюркян, облечена в красива рокля и загърната с шала, който й е подарен от Тюркян. Джемил е силно впечатлен от визията на Айше и й прави комплимент. Тюркян разпитва двамата как са се запознали, Джемил заявява, че се е влюбил в асистентката си от пръв поглед. След вечерята майка и син изпращат Айше до дома й. Джемил я целува и й прошепва, че се е справила блестящо с ролята, Доан тайно наблюдава сцената.

Текин отново притиска Мерием да се срещнат, младата жена пита Левент дали може да излезе за кратко, но той й отказва. Мелис дочува разговора, нарежда на Аслъ да следи Мерием и да й докладва. Мерием получава разрешение от Айсел и тръгва, Аслъ веднага уведомява Мелис. Сестрата на Хюля се отправя към кабинета на Левент и разиграва театър пред него и Джемил. Тя преднамерено се обажда на Аслъ и нарежда таблетът й да бъде донесен от Мерием, но Аслъ разкрива, че прислужницата е извън имението.

Мерием пристига в офиса на Текин, след минута се появява мнимият длъжник и обявява пред Мерием, че няма да подаде жалба срещу Дурмуш, тъй като Текин е уредил въпроса. Сираците отиват до къщата, където живее майката на Дилсиз, но никой не отваря. Съкрушено, момичето започва да блъска по вратата, в същото време майка й хладнокръвно се прикрива вътре.

Мерием се отправя към холдинга, за да отнесе таблета на Мелис. Афектиран, Левент търси сметка на Мерием защо е излязла от работа без негово разрешение и бързо я прогонва. Джемил пита приятеля си каква е причината за бурната му реакция и намеква, че ревнува Мерием от Текин. Кудрет посещава Дурмуш и пита къде е детето, което му е предал преди време. Дурмуш го заблуждава, че го е дал за осиновяване. Кудрет забелязва случайно портрет на момченце и се интересува кое е, Дурмуш отвръща, че това е синът му.

Кудрет звъни на Хюля и я информира, че детето, което търси, се намира в собствения й дом и посочва, че е готов да запази тайната, ако му бъде платено подобаващо. Хюля изпада в шок, Мелис отбелязва, че трябва да направят ДНК тест, за да са сигурни в предположението си. Хюля пресреща Йомер, преструва се, че в косата му има буболечка и откъсва косъм. Мелис успява да вземе косъм от възглавницата на Левент, но изпуска пликчето на пода. В този миг влиза Мерием, Мелис се скрива под леглото. Прислужницата вдига пликчето от пода и го изхвърля. Мелис отново тършува сред вещите на Левент и взема негова четка за зъби.