ЗдравеЛюбопитно

Съвети за намиране на подходящо работно облекло и обувки за медицински работници


Какво да търсим в униформите за здравеопазването?
Здравните работници обикновено прекарват голяма част от деня си на крак. Ето защо изборът на подходящи обувки е от ключово значение за избягване на проблеми със стъпалата. Ето няколко неща, които трябва да търсите в униформите за здравни грижи:

– Проветривост – Здравните униформи могат да се носят в различни условия, много от които могат да бъдат топли и влажни. Ето защо униформите за здравни грижи трябва да са дишащи, за да позволяват изпаряване на потта и да предпазват носещия ги от прекалено горещо състояние.

– Удобство – Здравните работници могат да бъдат на крак през целия ден и често да се налага да се движат.

Как да намерим подходящата форма?
Здравните работници често са в движение и могат да изпълняват най-различни задачи, включително вдигане и преместване на пациенти. Ето защо е важно да се избере медицинско работно облекло, което позволява лесно движение, като същевременно осигурява подходящо покритие и защита. Ето няколко съвета за намиране на подходящото работно облекло:

– Панталони – Панталоните трябва да прилягат плътно към тялото, но да не ограничават движенията, като същевременно осигуряват подходящо покритие. Те не трябва да са прекалено свободни или прекалено тесни.

– Ризи или туники – Ризите трябва да са достатъчно свободни, за да позволяват свободно движение, но не толкова свободни, че да представляват опасност за безопасността.

Съвети за намиране на подходящи обувки за здравните работници
– Материали – Здравните работници трябва да могат да се движат свободно и бързо, когато реагират на пациенти. Ето защо е важно да изберете обувки, които позволяват лесно придвижване.

– Широчина – Ако обувката е твърде тясна, може да предизвика неудобство и дори болка. Ако е твърде широка, може да е опасна, защото може да предизвика спъване.

– Пета – Медицинските обувки могат да бъдат и с отворена пета, както често са обувките тип сабо. Те са удобни, дишащи и леки.

Източник: nameri-rabota.com