Актьори

Озан Долунай за скромния живот и тайната на успеха на „Безмилостен град“


Роденият в Анкара Мехмет Озан Долунай пленява със своя чар и талант.

Озан има една сестра. На 7-годишна възраст напуска Анкара заради бизнеса на баща си и живее в Истанбул и Сакария.

Учи инженерство по желание на семейството си. Като дете не е мечтал да бъде актьор. „В детството ми обаче винаги присъстваше и театърът. Играех в много пиеси. Всъщност, без да го осъзнавам, се превърна в страст, но го разбрах по-късно.“ По време на следването в университета започва да взима уроци по актьорско майсторство от имена като Ипек Билгин (Есма от „Завинаги“) и Бахар Керимоулу.

Първа стъпка към актьорството прави със сериала „Малки сладки лъжкини“. Привлича вниманието с героя си Мерт в сериала „Висше общество“.

Води спокоен живот извън снимачната площадка. В свободното си време слуша музика, спортува и се опитва да опознава различни места, хора и животи. Екранният Дженк обича да наблюдава хората около себе си. „Наблюдаването, изслушването на проблемите на другите, опитвайки се да ги разбера, ме зарежда невероятно. Да разбирам себе си също е много важно за мен, мисля и чета много по този въпрос. Също така трябва физически да се зареждам. Занимавам се много със спорт. Искам тялото ми и емоциите ми да действат в синхрон.“

Озан би искал да играе заедно с Марлон Брандо и Мерил Стрийп.

Разкошният свят не го влече много. Той живее по-обикновен живот. „Не съдя хората, които живеят такъв живот. Някои хора не ценят нищо друго освен парите, това е много болезнена ситуация.“

Красавецът смята, че актьорството е пътуване, основано на себепознание и открития. Има десетки различни техники и подходи в актьорството и той иска да ги научи всички. Мечтае да се усъвършенства.

Критерият за чар при жените: „Възхищавам се на всички смели жени, които стоят здраво на краката си в този патриархален свят и не се покоряват.“

Сред любимите му хобита са да прави снимки и да бъде диджей в приятелска среда, макар и не професионално.

– Как минаха записите на „Безмилостен град“?
– Много приятно… Работихме усилено, за да свършим добра работа. Атмосферата беше забавна, въпреки че снимахме драма, винаги бяхме весели. Мисля, че енергията ни се отрази и на екрана.

– Сериалът има млад актьорски състав. Можеш ли да ни кажеш за атмосферата на снимачната площадка?
– Изглежда всички сме се събрали, за да се подкрепяме. Работата беше трудна, говоря за трудност, която не може да се възприеме отвън. Затова е много хубаво, че хората, които се разбират и работят за една и съща цел, се подкрепят.

– Какво е да си на един сет с Фикрет Кушкан (Агях)?
– Чудесно. Винаги е забавно да работиш с опитен актьор. И когато към него се добави прекрасен герой, това се превръща в страхотно изживяване за мен. Фикрет е човек, който прегръща и помага на всички около себе си. Чувствам се много щастлив, че съм на същата снимачна площадка като него.

– Каква е тайната за успеха на сериала?
– Имаме много силен сценарий, добър актьорски и технически екип. Всеки влага цялата си енергия, за да свърши работата. Много е важно да имаме такъв вид солидарност. Мисля, че това е най-важната ни тайна.

– Какво трябва да има един проект, за да го приемеш?
– Сценарият и персонажът, който изпълнявам, на първо място трябва да показват някакъв проблем и да носят послание. Разбира се, хората, с които работя, са много важни. Мога да кажа, че имам голям късмет в това отношение с всички проекти, в които съм участвал до момента.

Заповядайте в официалната фейсбук група на сериала – https://www.facebook.com/groups/361809118456879 Тук ще качваме епизоди, снимки и новини свързани със сериала.

Exit mobile version