Тв новини

Откраднати мечти – Епизод.116 (Ето какво ще видим) 17-ти октомври


НА КРАТКО какво се случва в епизод 116 на сериала „Откраднати мечти“, който може да гледате от 22:00 часа на 17 октомври 2022 по NOVA от 17:00 часа.

Майката на Айше, Сафие, се чувства наранена от лъжата на дъщеря си. Тя съобщава на всички, че тя и Айше скоро ще се изнесат.

Джемил научава, че Оя е съобщила истината на Сафие за брака им с Айше.

Джемил прави признание пред майката на Айше.

Мерием получава разрешение от Текин да се види с Йомер. Момчето става свидетел как Текин заплашва Мерием.

Левент разбира, че Йомер не си е вкъщи.

Джемил научава, че Оя е съобщила истината на Сафие за брака им с Айше.

-Мамо Сафие, какво правиш? – пита смаяният Джемил, след като жената удря Айше. -Мълчи! Не ме наричай мамо! – гръмва Сафие. – Как можахте да ме лъжете месеци наред, като ме гледахте право в очите! Срам за вас! Сватбата ви е била просто игра! Колко още щяхте да ме лъжете!

-Мамо Сафие, успокой се, мога да ти обясня всичко.

-И пак ме наричаш мама! Няма да слушам лъжите ти, всичко свърши! За щастие Оя ми каза всичко, иначе щяхте да продължите да ме лъжете.

-Оя? – Джемил и Айше са много изненадани.

-Да, тя знае всичко! Само че ние не го знаехме! – Сафие насочва поглед към Бедрие.

Текин и Мерием минават покрай имението на Левент.

-Йомер! – вика Мерием през стъклото, виждайки брат си в двора. – Само ако можех да те прегърна и целуна…

Текин спира колата, потапя ръка в косата на жена си и казва:

-Разбира се, прегърни го и го целуни, все пак е твой брат. Иди при брат си.

Мерием разкопчава колана си и отива към двора на имението. Когато я вижда, Йомер първоначално реагира радостно, тича към нея и я прегръща. Веднага обаче на лицето му се появява тъга и съжаление.

-Защо си тръгна? Защо ме остави? – пита момчето. – Липсваш ми, како, казва той. -Душа моя, ти също ми липсваше много, казва тя. -Тогава защо ме остави? Трябваше да се омъжиш за Левент. Защо се омъжи за друг? Забрави ли мен и Левент?-Как ще съм ви забравила? – Мерием целува ръцете на брат си.

-Защо тогава не дойде да ме видиш? -Ще дойда, любов моя. Обещавам ти, че оттук нататък ще идвам. Не се натъжавайте, но сега трябва да тръгвам.-Моля те, не тръгвай! Знам, че няма да дойдеш отново – казва Йомер. -Ще дойда, обещавам.

-Моля те, вземи ме със себе си. Съпругът ти не ме ли иска? Затова ли не мога да те видя?

Камерата приближава Яшар и Улвийе, които са излезли навън.

-Яшар, вземи Йомер , заповядва г-жа Метеханолу и мъжът послушно я изпълнява. Когато Йомер изчезва зад вратата на резиденцията, Улвийе се изправя срещу Мерием. Текин се приближава до портата и се вслушва в разговора им.

-Как дръзна да дойдеш тук? – пита майката на Левент, като гледа момичето с пренебрежение. – Струва ли си новият ти живот сълзите на Йомер?

Аз… – Мерием иска да каже нещо.

-Ти си най-егоистичният човек, когото познавам! Ти унищожи и Йомер, и Левент! Интересува ме как спиш сега.

Г-жа Метеханолу се обръща и тръгва към къщата. Мерием се връща на пътя със сълзи в очите.

-Какво ти каза тази жена? – пита Текин.

-Нищо. Да тръгваме.

-Изчакай. Ако наистина искаш да видиш брат си, никой от Метеханолу не може да ти забрани да го направиш. -Те не ми забраняват, аз го видях. Моля те, да тръгваме сега!

-Тогава защо изглеждаш така? – мъжът посочва лицето на момичето. – Не може така. Никой не може да натъжи жена ми.

Текин влиза в къщата. Яшар застава на пътя му и пита: -Какво искаш?

-Дойдох да взема Йомер, казва той. -Да вземете Йомер? – пита Улвийе, излизайки от къщата. – С какво право? -С такова, че съм му зет!

-Няма да ти позволя да натъжаваш Омер! Махай се оттук! – бясна е Улвийе.-Мамо, какво става тук? – пита Бахадър, излизайки навън. Той насочва погледа си към Текин и Мерием. – Какво правите вие двамата тук?-Госпожа Мерем и господин Текин са дошли да вземат Йомер – обяснява Улвийе с възмущение в гласа.

-Како! – крещи Омер и излиза от къщата.

-Малкият, какво става? – пита Текин, като прикляква пред момчето.

-Защо дойдохте?

-Дойдох да те отведа!

-Защо?

-Не ти ли липсваше сестра ти? Искаш ли да видиш как живее сестра ти? Искаш ли да дойдеш с нас?

-Кака сега ли е твоето семейство?

-Да, аз и сестра ти се оженихме. Сега отиваме в нашата къща. Искаш ли да дойдеш с нас?-Мога ли да отида със сестра ми? – Йомер се обръща към Улвийе.-Върви, ако искаш – съгласява се жената. -Мамо, това подходящо ли е? – пита Бахадър. -Все пак тя е негова сестра.-Тогава да вървим – Текин протяга ръка към момчето.

Действието се пренася в къщата на Джемил. Двойката е в спалнята. Мъжът се опитва да се обади на Оя, но тя не отговаря. След това се навежда над Айше, прегръща я по бузите и казва: Моля те, не плачи. Вратата на стаята се отваря рязко и влиза Сафие.

-Какво правиш тук! – гръмва жената. – Слушайте ме! Ако всичко това е игра, не можете да бъдете заедно! Събери си нещата, Айше, да тръгваме!

Нериман среща Доган, който се разхожда из квартала с наведена глава.

-Какво се е случило? – питат тя. -Не питай, Айше отново ме нарани. Тя дори не ми говори. Този път тя беше различна. За Бога, обади се на Сафие. Попитай я дали ще се развеждат или не, защото полудявам!

Нериман набира номера на Сафие. -Притеснявах се защото не си ми се обаждал от известно време, казва тя. – Как си? – добавя тя.

-Бих искала да кажа, че съм добре, но не мога. Нещо ме тревожи и няма с кого да говоря за това. Нериман, можем ли аз и Айше да пренощуваме при теб? Айше се развежда.

-Какво, о, много съжалявам…

-Тогава можем ли да останем у вас?

-Разбира се, че можем. Елате бързо при нас. Ако отидете другаде, ще се обидя. Чакам ви. Нериман приключва и казва доволно на Доган: -Най-накрая се случи! Айше се развежда!

-Сега вече няма пречки да бъда с Айше.

Действието се пренася в къщата на Текин. Текин, Йомер и Мерием седят в хола. -Това е голяма къща, казва момчето. -Но имението е по-голямо и по-красиво. Къде е стаята ти?

-На горния етаж – отговаря Текин от името на съпругата си. – Йомер, кажи ми коя стая искаш? Ако искаш, ще разполагаш със собствена стая. Няма значение, ще се преоблека.

Текин тръгва нагоре по стълбите, но спира на половината път, когато чува въпроса на Йомер: -Како, защо не се омъжи за Левент? Не трябваше ли ти да бъдеш майката, Левент – бащата, а аз – детето? Текин е лош. Знаеш, че се държи лошо с приятелите ми.. Не искам да бъда с него.

Ядосаният Текин се връща във всекидневната. Мерием застава на пътя му, за да му попречи да нарани брат ѝ.

-Не го прави, моли го Мерием. – Той все още е дете.

-Той трябва да знае как да се държи, иначе ще го науча! – бесен е Текин, а уплашеното момче се сгушва във възглавницата си.

Вечерта Яшар пристига, за да вземе Йомер, но Текин не му дава момчето.

Яшар се връща и разговаря с Улвийе и Мелис. -Какво имаш предвид, че няма да ни върнат Йомер? – пита г-жа Метеханолу. – Трябваше да влезеш и да вземеш детето. Какво ще правим сега?

-Г-жо Улвийе, не бях в състояние да направя нищо, обяснява Яшар. -Казаха, че ще доведат Йомер в имението утре в десет часа. -Добре, иди и не казвай нищо на никого – казва Мелис. – Лельо Улвийе, успокойте се, ще го доведат утре. Дотогава ще трябва да се справим с Левент по някакъв начин.

-Как ще го направим? Ще попита, ако не го види утре?!

-Не, този път ще чуеш истината. Влюбих се в Айше! – признава Джемил.

Действието се пренася в къщата на Джемил. Айше седи на леглото си и плаче. Пред нея все още лежи празен куфар. -Още ли не си си събрала нещата? – пита Сафие, влизайки в стаята. – Защо не си готови? Заемай се с работа бързо! Опаковай каквото ти е необходимо, да тръгваме!

-Мамо, недей да го правиш. Къде ще отидем сега?

-Айше, млъкни! Ще направиш това, което ти казах! – заповяда Сафие и излиза от стаята. Във всекидневната я спира Джемил. -Мамо Сафие, не е нужно да ходите никъде – възразява мъжът.

-Все още я наричаш майко! – възмущава се Бедрие. – Опомни се! Остави ги, остави ги.

-Няма страшно, имаш право да се ядосваш, продължава Джемил. – Ние излъгахме и дадохме фалшив обет, но ти трябва да ни послушаш.

-Какво да слушам? Вашите лъжи? – Сафие пита.

-Не, този път ще чуеш истината. Влюбих се в Айше! – признава Джемил.

Левент открива, че Йомер не е в имението. Веднага отива при Улвийе и иска обяснение.

В къщата на Текин, Йомер и Мерием са във всекидневната.

-Како, моля те, да се махнем оттук – казва момчето. -Текин е много ядосан. Да отидем в имението – Йомер дърпа сестра си за ръка към изхода. – Левент ще ни защити и двамата.

Изведнъж Йомер и Мерием забелязват Текин да стои на стълбите. Текин слиза и пита: -Значи Текин е много лош, така ли?

  • Къде ще живее Йомер?
  • Ще го отведе ли Левент обратно в имението?
  • След признанието на Джемил, дали Сафие ще се съгласи той да продължи да бъде съпруг на дъщеря ѝ?
Заповядайте в официалната група на сериала „Откраднати мечти“ там ще намерите епизоди, снимки и информация свързани с него – https://www.facebook.com/groups/5202515733099975