Актьори

Нападнаха Серенай Саръкая


Серенай Саръкая се оказа поредната знаменитост, станала жертва на насилие – вербално и физическо, от страна на вманиачен фен. Преди няколко дни актрисата се жалва на цялата общественост в южната ни съседка след ескалация на агресията към нея.

29-годишната Серенай, известна на българските зрители с ролите си в сериалите „Сезони на любовта“ (Lale Devri), „Кварталът на богатите“ (Medcezir) и „Божествено“ (Fi), от няколко месеца насам страда от прекаленото внимание на свой почитател, преминавал с всеки изминал ден границата на допустимото поведение. Напрежението ескалирало преди няколко дни, когато въпросният нападнал личния шофьор на Саръкая и нанесъл щети на автомобила ѝ. Чашата с търпение на актрисата преляла и тя вече е дала на съд нападателя си, макар и косвен.

Серенай Саръкая разказа подробно сполетялата я неприятност в профила си в социалната мрежа Instagram. Тя призова за повече гласност на насилието над жени, особено в държава като в Турция, осъмваща почти всеки ден с новина за убита жена. Като директно пострадала, актрисата апелира органите на реда в страната да направят нужните законодателни промени, а потенциалните жертви на домашно насилие да използват разработено с превантивна цел мобилно приложение – KADES.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.