Здраве

Най-добрите видове ортопедични възглавници, за да си почивате спокойно

Какво представляват ортопедичните възглавници?

Ортопедичните възглавници са възглавници, предназначени да поддържат врата, горната част на гърба и/или главата и да намаляват болката във врата. Те правят това, като имитират естествената извивка на гръбначния стълб, като по този начин намаляват вероятността от болки във врата. Много ортопедични възглавници имат и допълнителен слой пяна, който помага за подравняването, което е жизненоважно за хората с проблеми с кръста. Лекарите обикновено препоръчват ортопедични възглавници за лица, които изпитват хронична болка във врата, силно главоболие или имат дегенеративна дискова болест. Съществуват много различни видове ортопедични възглавници, всяка от които има своите предимства и плюсове. Можете да ги намерите като твърди или меки, както и с форма на сърце, кръгли и правоъгълни. Стилът, който ще изберете, ще зависи от конкретните ви нужди.

Този тип възглавници имитират извивката на гръбначния ви стълб, което е полезно за намаляване на болките в долната част на гърба. Ако имате болки във врата, може би ще искате да си вземете правоъгълна ортопедична възглавница. Правоъгълните възглавници имат права страна, което е полезно за намаляване на напрежението в шийните прешлени, докато спите. Ако имате дегенеративна дискова болест, ще искате да си вземете възглавница с допълнителна опора. Тези възглавници имат допълнителни слоеве пяна, което ги прави идеални за лица, които изпитват болки в кръста.

Как ортопедичните възглавници ви помагат да спите по-добре?

Повечето ортопедични възглавници са проектирани с една-единствена цел: да ви накарат да се чувствате по-добре, докато спите. Ето защо тези възглавници са толкова подходящи за хора, които изпитват болки във врата или гърба през нощта. Добрата ортопедична възглавница трябва да бъде удобна и поддържаща, с форма, която имитира естествената извивка на гръбначния ви стълб. Това помага да намалите вероятността да изпитвате болки в гърба. Освен това тези възглавници са снабдени и със слой допълнителна твърдост, за да се намали напрежението върху шийните прешлени и евентуално да се премахне главоболието. Някои ортопедични възглавници имат и охлаждаща функция, която помага за намаляване на болката чрез увеличаване на притока на кръв. Това е особено полезно за тези, които имат главоболие, дължащо се на претоварване на кръвоносните съдове.

Източник: spalnobelio.bg