IT НовиниЛюбопитно

Къде да поискам извлечението си по кредитната карта онлайн?

Извлечението по сметката е документ, който улеснява управлението на плащането с вашата кредитна карта. Ето защо е от съществено значение за вас да поддържате положителна кредитна история, да сте предоставили посочения документ своевременно. Тук отговаряме на въпрос, който вероятно си задавате: къде да поискам извлечението си по кредитната карта?

Отговорът е много прост: Можете да поискате извлечение от сметката си на уебсайта на вашата финансова институция. Опцията за онлайн консултация във вашата банка е достъпна по всяко време на всеки ден от годината. А най-хубавото е, че имате достъп до него от всяка точка на света, където можете да се свържете с интернет.

Как да получите достъп до извлечението по сметката си онлайн ?

Всяка финансова институция има специфична конфигурация на своя портал, въпреки че те са основно еднакви по структура. С някои малки местни вариации, процедурата за искане на извлечение от сметката е както следва:

1.Влезте в уебсайта на вашето дружество, като използвате вашето потребителско име и парола. Някои портали изискват други видове данни, като например номера на вашата дебитна карта или електронна карта.

2.След като влезете, потърсете опцията за кредитни карти , която често се намира в категорията карти.

3.Изберете кредитната карта, която ви интересува, в случай че поддържате няколко от тях в институцията

4.Изберете опцията за проверка на извлечението по кредитната карта и съответния месец, ако бъде поискано. Някои страници ви позволяват да проверявате състоянието си директно на екрана, а други ги изтеглят в PDF формат. В някои случаи те ви дават възможност да изпратите информацията по имейл до свързания с вас имейл адрес.

След като прегледате информацията, не забравяйте да излезете от портала , особено ако сте свързани към обществена мрежа. Това е мярка за защита на вашите банкови данни и следователно на вашите пари.

В ерата на развиващите се постоянно технологии вече можем много по-лесно с няколко клика да проверим цялата информация относно всички плащания, които извършваме с кредитната си карта. Най-хубавото е, че може да се проследи всяка транзакция, която е извършена. Без значение дали сте изтеглили определена сума пари например от банкомат в София, то лесно с приложението можете да проверите всички детайли около транзакцията.