Актьори

Гьокче Янардаа от „Не пускай ръката ми“ за колегите си в сериала и за предложението, което е отказала


46-годишната турска актриса, която започва като модел, обича фотографията и добрата храна.

На 46 години Гьокче Янардаа има дълга кариера като актриса. До тази професия достига случайно и благодарение на кариерата си на модел. Сред над двадесетте й продукции за телевизията се открояват „Сила“, „Любов и наказание“, „В очакване на слънцето“, „Не пускай ръката ми“ и др.

– Как би определила Хюлия, която играеш в „Не пускай ръката ми“?
– Тя е богат, добре написан и реалистичен персонаж. Винаги се опитва да постъпи правилно, така че бих казала, че е добра, но понякога и лоша.

– Какво те привлече в историята?
– Точно силата на всички жени, всяка една се бори да върви напред, въпреки че пътищата са различни. В реалния живот е същото и някои вземат грешни решения, както и в сериала.

– Какво мислиш за Азра (Алина Боз) и Сумру (Долунай Сойсерт)?
– Те са различни, но и двете са оцелели. Първата се опитва да преодолее нещастията, които преживя. Сумру се ръководи от амбиция. Много ме забавляваха лъжите, които казваше, когато се чувстваше притисната в ъгъла.

– Какво означаваше сериалът „Сила“ за теб?
– Това е един от любимите ми сериали. Обичам да участвам в история, която отразява толкова добре несправедливостта, която изживяват жените. Нещо, което се случва навсякъде по света, не само в моята страна.
– Преди да станеш актриса, ти беше модел. Как си спомняш това време?
– Започнах, когато бях на 16 години, и беше много добър етап. Участвах в конкурса за красота „Мис Турция“ през 1996 г., където бях четвърта, и представих страната си на „Мис Интернешънъл“, който се проведе в Япония.

– Защо започна да се занимаваш с актьорско майсторство?
– Стори ми се вълнуващ свят, въпреки че отказах първото предложение, което получих, защото не се виждах в това поприще. Приех второто и останах очарована. Липсват ми годините като модел, но така или иначе трябваше да се оттегля, това е кратка професия.

– Мислиш ли, че актрисите на възраст имат по-малко работа?
– Не, твърдо вярвам, че зрелостта е етап и че професията не ни затруднява, а просто ни променя.

– Спортуваш ли?
– Да, два пъти седмично и следя диетата си, обичам да готвя и да ям (смее се). И винаги, когато мога, избягвам грима, предпочитам естественото.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.