Здраве

Ето защо креатин монохидрат е най-добрата добавка на пазара!

Креатин монохидрат е най-популярната и желана форма на креатина, която се усвоява лесно от организма. Тази форма на креатина е обект на най-много научни изследвания, което ви гарантира безопасност и никакви рискове дори при дългосрочна употреба.

Креатинът е химическо съединение, което може да се произвежда от тялото и се намира в някои храни. Веществото се синтезира от аминокиселини в бъбреците, черния дроб и панкреаса. Това означава, че креатинът се намира във всеки организъм, независимо дали идва от добавки, или не.

От съществено значение ли е креатинът за максимален прогрес в спорта?

Единственият верен отговор тук е „да”. Естествено, Креатин монохидрат е хранителна добавка и можете да постигнете успех и без нея. Въпреки това, повишаването на ефективността с добавянето й към вашата диета със сигурност ще ви донесе редица ползи в спорта.

Кога си струва да се приемат добавки с Креатин монохидрат?

Вече стана ясно, че можем да си осигурим креатин и сами, както и да го получим от храната. Хората, които не са активни в спорта, обикновено се справят със задълженията си и без да приемат добавки.

Те имат смисъл, когато искаме по-добри резултати в спорта, нуждаем се от по-висока ефективност на тренировките и повече енергия.

От една страна, креатинът осигурява нормалното функциониране на мозъка, органите, нервите и сетивните органи. От друга страна, той допринася значително за мускулната функция.

Има две основни предимства за спортистите, когато приемат добавки с Креатин монохидрат, които може да намерите в сайта shop.4fitness.bg. Първата полза е повишеният мускулен растеж поради по-малко увреждане на мускулите при същото натоварване.

На пръв поглед звучи погрешно, тъй като увреждането на мускулите е наложително за мускулното изграждане. Въпреки това, поради високото ниво на креатин, можете да натоварите повече мускула със същото мускулно увреждане. Повече обем на тренировката означава и повече мускулен растеж.

Второто предимство на добавките с Креатин монохидрат е, че веществото води до по-високо ниво на максимална сила. Отчасти това се дължи на по-доброто съотношение на собствен креатин, които участва в енергийния метаболизъм в мускулите към аденозин трифосфата, което подобрява енергийното състояние на мускулната клетка. Освен това, полученият аденозин дифосфат се превръща в обратно в аденозин трифосфат по-бързо. Това означава, че мускулите са по-ефективни.

Следователно добавките с Креатин монохидрат са изключително полезни за активно спортуващите, особено за занимаващите се с фитнес, вдигане на тежести, силов трибой и спринт.

Като цяло добавките с Креатин монохидрат ви помагат да изградите мускули по-бързо, като междувременно се чувствате здрави, силни и енергични. А когато се чувствате така, няма да имате извинение да пропускате тренировка и резултатите няма да закъснеят.

Прием на Креатин монохидрат и възможни нежелани реакции

Има безброй митове относно приема на креатин и страничните ефекти, споделят от 4Fitness Shop. Оптималният му прием е 0,1 g на kg телесно тегло. Можете да го консумирате всеки ден без притеснения.

Тъй като този продукт е сред най-изследваните на пазара, всичко около него е добре проучено. Ако приемате достатъчно течности, дори при висока доза няма за какво да се тревожите. Времето на приемане също е без значение. Трябва само да се уверите, че не пропускате прием.

Ефектът на креатина е еднакъв и при двата пола, поради което дамите няма защо да се въздържат от него.