Актьори

Еда Едже за бременността си, за брака и за състоянието на връзката си

Еда Едже е млада жена, която смята, че няма нищо по-важно от това да живее, поставяйки любовта в центъра на живота си. Нейната радост е заразна, упоритата й работа е възхитителна.

Актрисата, която гледаме като Елиф в „Състояние на връзката: сложно е“, а доскоро и като Йълдъз в „Опасно изкушение“, се готви да стане майка за първи път на момиче. „Чакаме края на април или началото на май„. Едже признава, че първите месеци е повръщала много и й е било много тежко. „Бременността засяга почти всичките ви органи, хормоните и дори мозъка ви. В такъв процес усещането, върху което жената трябва да се съсредоточи, трябва да бъде щастие и самоувереност, а не да се крие или да се чувства ограничена.

Чаровната актриса се снима в реклами и създава своя марка дрехи, включващи пижами и анцузи.

Eда Едже препоръчва брака на всички: „Бракът беше много добър за нашата връзка. След пет години заедно се опознахме добре, решихме да прекараме живота си заедно и се оженихме. Вярвам, че бракът носи зрялост и мир. Нормално е да има конфликт в любовта, двама души, дошли от различни животи и извървели различни пътища, се опитват да обяснят себе си и характерите си един на друг. Но бракът е като период на приемане, съгласие и помирение. Тъй като се обичахме с Буура, искахме да прекараме този живот заедно и да имаме деца. Бебето беше нещо, което искахме, и слава Богу, че се случи. Много съм щастлива от сегашното ни положение, радвам се, че се оженихме.

– Как се озова в „Състояние на връзката: сложно е“?
– Получих няколко предложения за роли, дори мислех да си взема почивка за известно време. Но когато прочетох сценария на „Състояние на връзката: сложно е“, много ми хареса. Освен това за последно изиграх добър герой в „Мръсната седмица“ (Pis Yedili), исках да направя нещо различно. Елиф е слабо, самотно, сложно и успешно момиче. Стори ми се хубаво и приех. Радвам се, че приех тази роля.

– Първата ти главна роля е в „Мръсната седмица“ (Pis Yedili) и сега продължаваш да се развиваш. Как оценяваш кариерата си?
– Играех гимназистка там и наистина бях в такава възраст. Мисля, че участвам в проекти, подходящи за моята възраст. Минаха 4 години. В „Състояние на връзката: сложно е“ Елиф, която играя, е завършила университет и се занимава със собствен бизнес. В моята кариера сериалите и филмите винаги са вървели заедно. Работя тази работа, защото я обичам, моят приоритет е да съм щастлива. Опитвам се да подобря актьорската си игра, за да разбия стереотипа „Това момиче има хубаво лице, затова е тук.“

– Какво те привлече в „Състояние на връзката: сложно е“?
– Сценарият ме заинтригува. Това е нещо, което е много трудно. До днес винаги съм играла  доброто и истинско момиче. Елиф е неприятен герой на пръв поглед. Хората трябва да видят причините за това. Елиф е човек, който се стреми да прави това, което е истинско, а не това, което е правилно.

– Какви разлики или прилики имаш с Елиф?
– Нямаме нищо общо, но аз я играя, без да я съдя. Елиф е моден дизайнер, облича се по-женствено и обича да привлича вниманието. Аз не съм такава.
– В поредицата има четиристранна любовна афера. Била ли си някога в такава ситуация? 
– Никога не съм била в ситуация, в която да има толкова много интриги. Моля се на Бог за търпение за останалите. Фактът, че историята е поразителна и не е нещо, което срещаме много често в живота, ще привлече публиката. Това не е обикновен сценарий, а сценарий с много сложни взаимоотношения. Хората ще се чудят какво ще стане.

– Как би постъпила, ако беше на мястото на Елиф?
– Щях да видя фактите. Елиф малко ги отрича. Тя вярва, че това ще привлече вниманието на Мурат. Не бих се старала толкова много за мъж.

– Има хора, които са много ядосани на Елиф…
– Историята на Елиф започва с любовта й към Мурат. Джан беше този, който се отнасяше мило с нея и винаги беше до нея. Но когато Айшегюл се намеси, интересът на Джан към Елиф намаля. Тогава изведнъж той стана ценен за Елиф. Сега Елиф има проблеми с майката на Джан, за да си го върне.

– Какви реакции срещаше на улицата?
– Винаги получавах положителни коментари, когато играех в „Pis Yedili“. Заради Елиф бях бомбардирана, особено в социалните медии. Когато се сближи с Джан, имаше хора, които смятаха, че съм права, защото Джан е егоист. Но като цяло не ме харесват, защото Айшегюл и Джан са обичани от публиката.

– С Айшегюл си разменяте доста обиди…
– Да. Взаимно се обиждаме. (Смее се)

– Каква е тайната на този успех?

– Нашата история е много забавна, много я харесаха. Наред с романтичните сцени, комедийната страна също е силна. Нашите зрители се наслаждават на нашата история.
– В сериала никога не липсва радост, емоционалност и вълнение. Коя сцена те разсмя най-много или те трогна най-много?
– Сцената от съня на Медиха в епизод 17 (оригинален), беше много забавна!
– Елиф е добре поддържана жена, която обръща внимание на облеклото си. Следиш ли модата толкова внимателно в ежедневието си?
– И аз я харесвам, но Елиф е дизайнер. Благодарение на нея вече знам повече.

– Има ли актьори, с които искаш да участваш в един проект?

– Много обичам Бинур Кая. Гледам много сцените й.
– Кой от проектите, в които си участвала досега, ти е бил най-приятен и забавен?
– „Опасно изкушение“. Най-много ми харесва Йълдъз.
– Има ли ценност или страст, която никога няма да спреш да преследваш?
– Докато съм жива, няма да спра да помагам с каквото мога на всеки в нужда. Ако да си известен има някаква сила на влияние, искам да я използвам, за да помагам.
Еда Едже е млада жена, която смята, че няма нищо по-важно от това да живее, поставяйки любовта в центъра на живота си. Нейната радост е заразна, упоритата й работа е възхитителна.

Актрисата, която гледаме като Елиф в "Състояние на връзката: сложно е", а доскоро и като Йълдъз в "Опасно изкушение", се готви да стане майка за първи път на момиче. "Чакаме края на април или началото на май". Едже признава, че първите месеци е повръщала много и й е било много тежко. "Бременността засяга почти всичките ви органи, хормоните и дори мозъка ви. В такъв процес усещането, върху което жената трябва да се съсредоточи, трябва да бъде щастие и самоувереност, а не да се крие или да се чувства ограничена."

Чаровната актриса се снима в реклами и създава своя марка дрехи, включващи пижами и анцузи. 

Eда Едже препоръчва брака на всички: "Бракът беше много добър за нашата връзка. След пет години заедно се опознахме добре, решихме да прекараме живота си заедно и се оженихме. Вярвам, че бракът носи зрялост и мир. Нормално е да има конфликт в любовта, двама души, дошли от различни животи и извървели различни пътища, се опитват да обяснят себе си и характерите си един на друг. Но бракът е като период на приемане, съгласие и помирение. Тъй като се обичахме с Буура, искахме да прекараме този живот заедно и да имаме деца. Бебето беше нещо, което искахме, и слава Богу, че се случи. Много съм щастлива от сегашното ни положение, радвам се, че се оженихме."

- Как се озова в "Състояние на връзката: сложно е"?
- Получих няколко предложения за роли, дори мислех да си взема почивка за известно време. Но когато прочетох сценария на "Състояние на връзката: сложно е", много ми хареса. Освен това за последно изиграх добър герой в "Мръсната седмица" (Pis Yedili), исках да направя нещо различно. Елиф е слабо, самотно, сложно и успешно момиче. Стори ми се хубаво и приех. Радвам се, че приех тази роля. 

- Първата ти главна роля е в "Мръсната седмица" (Pis Yedili) и сега продължаваш да се развиваш. Как оценяваш кариерата си?
- Играех гимназистка там и наистина бях в такава възраст. Мисля, че участвам в проекти, подходящи за моята възраст. Минаха 4 години. В "Състояние на връзката: сложно е" Елиф, която играя, е завършила университет и се занимава със собствен бизнес. В моята кариера сериалите и филмите винаги са вървели заедно. Работя тази работа, защото я обичам, моят приоритет е да съм щастлива. Опитвам се да подобря актьорската си игра, за да разбия стереотипа "Това момиче има хубаво лице, затова е тук."

- Какво те привлече в "Състояние на връзката: сложно е"?
- Сценарият ме заинтригува. Това е нещо, което е много трудно. До днес винаги съм играла  доброто и истинско момиче. Елиф е неприятен герой на пръв поглед. Хората трябва да видят причините за това. Елиф е човек, който се стреми да прави това, което е истинско, а не това, което е правилно.

- Какви разлики или прилики имаш с Елиф?
- Нямаме нищо общо, но аз я играя, без да я съдя. Елиф е моден дизайнер, облича се по-женствено и обича да привлича вниманието. Аз не съм такава.

- В поредицата има четиристранна любовна афера. Била ли си някога в такава ситуация? 
- Никога не съм била в ситуация, в която да има толкова много интриги. Моля се на Бог за търпение за останалите. Фактът, че историята е поразителна и не е нещо, което срещаме много често в живота, ще привлече публиката. Това не е обикновен сценарий, а сценарий с много сложни взаимоотношения. Хората ще се чудят какво ще стане.
- Как би постъпила, ако беше на мястото на Елиф?
- Щях да видя фактите. Елиф малко ги отрича. Тя вярва, че това ще привлече вниманието на Мурат. Не бих се старала толкова много за мъж.

- Има хора, които са много ядосани на Елиф...
- Историята на Елиф започва с любовта й към Мурат. Джан беше този, който се отнасяше мило с нея и винаги беше до нея. Но когато Айшегюл се намеси, интересът на Джан към Елиф намаля. Тогава изведнъж той стана ценен за Елиф. Сега Елиф има проблеми с майката на Джан, за да си го върне.

- Какви реакции срещаше на улицата?
- Винаги получавах положителни коментари, когато играех в "Pis Yedili". Заради Елиф бях бомбардирана, особено в социалните медии. Когато се сближи с Джан, имаше хора, които смятаха, че съм права, защото Джан е егоист. Но като цяло не ме харесват, защото Айшегюл и Джан са обичани от публиката.

- С Айшегюл си разменяте доста обиди...
- Да. Взаимно се обиждаме. (Смее се)
- Каква е тайната на този успех?
- Нашата история е много забавна, много я харесаха. Наред с романтичните сцени, комедийната страна също е силна. Нашите зрители се наслаждават на нашата история.

- В сериала никога не липсва радост, емоционалност и вълнение. Коя сцена те разсмя най-много или те трогна най-много?
- Сцената от съня на Медиха в епизод 17 (оригинален), беше много забавна!

- Елиф е добре поддържана жена, която обръща внимание на облеклото си. Следиш ли модата толкова внимателно в ежедневието си?
- И аз я харесвам, но Елиф е дизайнер. Благодарение на нея вече знам повече.
- Има ли актьори, с които искаш да участваш в един проект?
- Много обичам Бинур Кая. Гледам много сцените й.

- Кой от проектите, в които си участвала досега, ти е бил най-приятен и забавен?
- "Опасно изкушение". Най-много ми харесва Йълдъз.

- Има ли ценност или страст, която никога няма да спреш да преследваш?