Актьори

Джансу Дере – сдържаната принцеса на турското кино


Сдържана и съобразителна, 42-годишната актриса Джансу Дере е бдителна за публичните си изяви и изказвания. Тя не обича да афишира личния си живот и предпочита зрителите да не проявяват излишно любопитство към заниманията й извън снимачната площадка Отраснала в консервативно семейство, Джансу е строг пазител на традициите. Вярва, че те умело могат да се съвместяват със съвременните тенденции в начина на живот, стига да се осланяш на личната си съвест и основните морални принципи.

Джансу Дере е родена на 14 октомври  през 1980 в Анкара. Дебюта си в киното и телевизията Джансу прави, когато е на 22 г. Т аланть т. постоянството И упоритият труд са качествата, които бързо извеждат младата красавица на върха Тя печели популярност с ролите си в поредиците „Завръщане“ (Съпа), „Езел“ (Ейшан) и „Великолепният век“ (Ферузе), а днес е между най-търсените и скъпоплатени актриси в Турция. Последните участия на Джансу са в хитовите сериали „Майка“ (Зейнеп) и „Идентичност“ (Невра). Само преди няколко месеца тя отхвърли предложение да се присъедини към екипа на филм, чийто продуцент е Къванч Татльту . „Прочетох сценария и почувствах, че ролята не е подходяща за мен“, обяви публично Джансу и отказа да коментира повече темата

За вас често казват, че страните от нощния живот. Това така ли е?

В действителност не съм от най-социалните личности. По природа съм интроверт и предпочитам места, които не са претъпкани с непознати. А що се отнася до нощния живот наистина страня от него, Не пия и не пуша, а в нощните клубове мнозина правят именно това. Обичам да се забавлявам по друг начин като ходя на кино или на концерт.

Никога ли не нарушавате това свое правило?

Тук не става дума за правила, а за комфорт. Заради натовареното си всекидневие рядко излизам вечер. В повечето случаи оставам у дома да отдъхна. Затова, когато съм навън, предпочитам да съм в приятна среда, в която се чувствам едновременно и свободна, и в безопасност.

Последно се появиха слухове, че имате връзка с Енгин Акюрек.

Няколко месеца след това в турските медии се тиражира и предположението, че се срещате с Метин Акдюлгер. Има ли истина в думите на жълтата преса?

И с двамата сме само приятели. С Метин си партнирахме в сериала „Идентичност“ и подозирам, че слуховете тръгнаха заради ролите ни на екрана. Не обичам да коментирам личния си живот и се надявам и зрителите да не проявяват излишно любопитство към него. Но разбирам, че това е почти невъзможно. Не и в съвременния свят, в който всеки търси лесна рецепта за щастие и успех. Затова ще съм кратка в момента нямам мъж до себе си.

Трудно ли ви е да се отдадете на нова връзка?

За мен връзката не е романтика и вечери на свещи, а преди всичко отговорност. Не е лесно, тъй като често различията в характерите не ни позволяват да напавим определени отстъпки или компромиси. Дори и да започнеш връзка, е трудно да извървиш пътя докрай. Според мен за да бъде устойчиво едно партньорство, то трябва първоначално да се-крепи на здраво приятелство и взаимно уважение.

Вие сте в медийния фокус, откакто сте на 17.С На какво ви научи популярноспа?

Научих, че рано или късно. всичко се забравя. Че не можеш да контролираш това, което се случва около теб. Научих, че най-важно е какъв си ти самият и че трябва да разчиташ най-вече на личната си съвест. И разбира се“Да не се подаваш на славата, тя е химера; Тя може да те докара до лудост Вече повече от десетилетие името ви неизменно присъства в класациите на най-красивите жени в Турция.

Как етикетът „красавица“ се отразява на актьорската ви кариера?

Чувствам истинска умора от схващането, че красотата е единственият ключ към успеха. Поне що се отнася за нежния пол. Ненавиждам това разбиране и ми е тотално непонятно по какъв начин то придобива все по-голяма популярност. Само погледнете колко много жени всекидневно се подлагат на пластични операции и козметични корекции, за да спечелят одобрението на околните. Някои от тях дори рискуват здравето си. Не мога да си обясня „това изкривяване в разбиранията. За мен то е един от абсурдите на съвременността.

Амбициозна ли сте?

Не. По-скоро работя със страст.

А кои са слабите ви места? Вярвате ли, че ще направя това публично достояние?! Не издавам такива тайни.

Кое най-много ви плаши в съвременния свят?

Злото, неморалността и безскрупулността. Те винаги са били част от човешката природа. Нещото, което ме плаши все по-силно обаче, е комбинацията между тях и социалните мрежи. Бързото им мултиплциране и привличането на нови и нови членове е просто ужасяващ процес. Откакто социалните мрежи се появиха в живота ни, наблюдавам, че , хората са по-уверени. Страхувам се от тази самоувереност, защото усещам, че тя все почесто събира смелост и преминава границите на разума.“

Последният хитов сериал, в който Джансу Дере се снима е сериала „Мрежа от лъжи“, който чакаме да започне излъчването си в родния ефир.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.