Тв новини

Днес (05-ти юни) в „Вятърничав“ Историята започва в

Историята започва в един от най-красивите турски конаци. Реян е внучка в семейство Шадоулу – една от най-силните фамилии в Мидят. Въпреки че баща й Хазар и чичо й Джихан са важни фигури в голямото семейство, истинският лидер е дядо й Насух. Той се отнася зле с Реян и има слабост към братовчедка й Ярен.

Една сутрин, докато тайно язди коня си, към Раян се приближава колата на Миран – един от най-харизматичните младежи в Мидят, чиято главна цел от малък е да отмъсти на Хазар Шодоулу за смъртта на родителите си. Животното на Реян се подплашва и момичето пада. Миран веднага я разпознава и я качва в колата си.

В конака майката на Реян – Зехра, разбира от малката й сестричка Гюл, че я няма. Отива да провери в стаята й, но не я открива.

Същевременно Ярен разбира за отсъствието на братовчедка си и е решена да направи интрига като информира дядо си Насух.

Реян се свестява и започва да крещи за помощ. Бяга от колата на Миран, но той успява да я настигне и се опитва да я успокои. Двамата се връщат в автомобила, а Миран иска да закара девойката до конака. Тя обаче яростно настоява да я спре в близост, за да не я разкрие дядо й. Миран обаче не се вслушва в молбите й и по път я разпитва за семейството й.

Ярен отива при дядо си и деликатно му намеква, че конят вероятно е вързан, защото е тих. Насух веднага пита къде е Реян, а Ярен се преструва на разтревожена, доволна, че е постигнала целта си.

Насух тръгва из конака и вика името на Реян. Същевременно Реян продължава да умолява Миран да спре колата. Насух се вбесява и обвинява сина си, че не е възпитал добре дъщеря си. Ярен и Миран стигат конака, а Миран чука на портата.

Всички са шокирани, че Реян е придружена от Миран, който е бизнес партньор на Шадоулу. Младежът им разказва за инцидента с коня, а семейството го кани на чай в конака в знак на благодарност.

Ярен хваща братовчедка си и започва да я обвинява, че вече води мъже вкъщи. Любопитна, тя започва да я разпитва как са се срещнали с Миран и за какво са говорили. Заявява й, че го харесва отдавна, и я предупреждава да стои далеч от него.

Миран казва на Насух, че иска да се ожени за една от внучките му. Ярен тайно подслушва разговора и остава шокирана, когато чува името на братовчедка си.

Насух се възпротивява на избора му, като изтъква, че познава Реян едва от час. Заявява, че ще му съобщи решението си след като го обсъди със семейството.

Насух се консултира със синовете си и им казва, че ще даде на Миран не Реян, а Ярен.

Щастлива Ярен се връща в кухнята и съобщава през останалите, че Миран я е поискал за съпруга. Насух остава насаме с Хазар и му припомня, че Реян му е доведена дъщеря и не е тяхна кръв – нещо, което тя дори не подозира.

Насух вика Реян и с плесница я свлича на земята за случката от сутринта. Хазар се застъпва за дъщеря си, но гневът на дядо й е несломим. Насух обявява пред всички за предстоящата сватба в конака.

Миран споделя със своя приятел Фърат, че най-накрая ще довърши отмъщението си към Шадоулу, омъжвайки се за Реян. След две години, в които е успял да спечели доверието им като техен бизнес партньор, сега е време да влезе в семейството и да им отнеме всичко, включително и честта.

В конака Насух пита Ярен дали иска да се омъжи за Миран, а тя му припомня с оскърбление, че първо са поискали братовчедка й, вместо нея.

На вечеря Насух заявява, че тази вечер Реян ще вечеря в кухнята. Хазар твърдо се възпротивява, става от масата и отива при дъщеря си.

Реян е разстроена от отношението на дядо си и се чуди защо той се държи така с нея. Миран заявява, че в петък ще отиде да иска официално момичето. Насух няма търпение да даде внучка си на преуспяващия бизнесмен, за чийто произход дори не подозира.

Миран посещава баба си Азизе и й заявява, че скоро ще може да се върне в Мидят с високо вдигната глава. Реян си спомня моменти от срещата си с Миран.

Хазар споделя на Зехра, че Миран първо е поискал да се ожени за Реян, но Насух се е възпротивил. Азизе е доволна, че чрез Миран най-после ще опозори семейство Шадоулу, погубило децата й.

Миран отива в конака, за да иска ръката на Раян заедно с леля си Султан и братовчедка си Гьонюл, които представя за свои майка и сестра.

Всички остават шокирани, когато Султан казва името на Реян, а Джихан и Насух твърдо се възпротивяват на Миран и му заявяват, че ще му дадат Ярен. Младежът обаче отвръща, че е убеден в избора си, и Насух е принуден да се съгласи.

Бясна Ярен отива при Реян в конюшнята и от яд я хваща за косата и започва да я скубе. Обвинява я, че е омагьосала Миран, и получава нервна криза.

Зехра вика дъщеря си, а тя със сълзи на очи й заявява, че не иска да се омъжи. Девойката обаче успява да запази самообладание и отива в къщата. Насух слага халките на Реян и Миран. Азат, братовчедът на Реян, и Ярен са съкрушени…

На следващия ден Султан и Гьонюл идват в конака, за да посетят бъдещите си сватове, и да дадат подарък на бъдещата булка.

Гьонюл остава насаме с Реян и я пита дали наистина обича Миран. Девойката се опитва да отклони въпроса й, но накрая й признава, че бракът ще бъде по принуда.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.