Актьори

Дилан Чичек Дениз за трудните сцени в „Ямата“, за мъжа до себе си и за отложената сватба


Дилан Чичек Дениз покорява всеки със своята усмивка и разпръсква своята красива енергия. Тя винаги гледа на живота позитивно.

Красавицата е родена на 28 февруари 1995 г. в Сивас. 27-годишната актриса учи театър в продължение на 3 години по време на гимназиалното си образование и получава награда за актьорско майсторство на конкурса за театрално изкуство в гимназията на 17-годишна възраст.

Дилан Чичек Дениз, която също беше модел за известно време, участва в конкурса за красота „Мис Турция“ през 2014 г., където финишира втора. Тогава тя представи страната си на конкурса за красота „Мис Вселена“, който се проведе в Маями през 2015 г.

През същата година започва актьорската й кариера със сериала „Малки сладки лъжкини“. Следва кратка роля в „Слънчеви момичета“. Няколко месеца след това получава първата си главна роля в „Приказка за Бодрум“. Сериалите „Ямата“, „В пламъци“ и „Идеалният наемател“ я утвърждават като една от младите надежди на турската телевизия.

В личен план известната актриса е влюбена в исландския режисьор Тор Саеварсон, който й предложи брак. Двамата отложиха сватбата за следващото лято поради ангажираността на актрисата.

– От дете ли мечтаеш да бъдеш актриса?
– Да, когато бях на 7 години, майка ми ми четеше произведение на Антон Чехов. Запомних всичките му реплики. Когато бях на 14 г., издържах изпитите в Консерваторията на Исмаил Баха Сюрелсан и учих театър там в продължение на 3 години. Така започна моето приключение.

– Интересно е, че си научила наизуст репликите на цялата творба, когато си била на 7 години…
– Научих английски сама на 7 години, като гледах сериали. Започнах със „Семейство Симпсън“. Повтарях всичко, което казваха. Имам американски акцент. Сега уча испански сама.

– „Малки сладки лъжкини“, „Приказка за Бодрум“, „Ямата“ – бурен възход в кариерата ти… Плаши ли те бързата слава?
– Краката ми са стъпили на земята, знам какво искам. Не се увлякох от славата. Ако се главозамая, знам, че падането ми ще бъде много лошо. Затова вървя с твърди крачки напред.

– Очакваше ли твоята звезда да изгрее толкова бързо?
– Толкова много го исках, но не мислех, че ще стане толкова скоро. Въпреки че работя от 13-годишна.

– Защо започна да работиш толкова малка?
– За да помогна на семейството ми. Майка ми е учител по литература, а баща ми – по география. Никога не сме били бедни, но чувствах, че трябва да дам своя принос за семейството.

– Какво работеше?
– Исках да играя, но се записах в агенция, защото съм висока. Качиха ме директно на сцената. Бях и домакиня на различни събития. С парите, които печелих, помагах на майка си и задоволявах нуждите си.

– Каква е темата на „Ямата“? Сериал за квартала и семейството…
– Това е история, която започва с връзката на семейство Кочовалъ и защитата на жителите на квартал „Ямата“. В него има любов и конфликти. Да, има любов, но подисториите са толкова добри… Има много добър сценарий, невероятна история.

– Екранната двойка Сена и Ямач предизвика голямо любопитство… 
– Сена и Ямач се намират и се влюбват за много кратко време. Събитията започват да се оформят, когато Ямач трябва да се върне в квартала, поради събитията, които са се случили там.

– Каква е Сена?
– Сена е много силна жена. Имам какво да науча от нея. (Смее се) И аз се опитвам да науча Сена на нещо. Ходи в няколко училища и ги оставя незавършени. Хвърля се тук и там. Тя се опитва да намери това, което иска. Мога да кажа, че тя преоткри себе си с Ямач.

– Как минаха снимките в Париж?
– Беше много красиво и приятно. Има прекрасна любовна история и първият град, който ни идва наум, когато говорим за любов, е Париж.

– Актьорският състав също е много силен.
– Невероятен е. Виждам се като в Шампионската лига. Опитвам се да науча нещо от всеки. Имам голям късмет в това отношение. Перихан Саваш, Арас Булут, Еркан Колчак Кьостендил, Йонер Еркан, Ръза Коджаоулу, Небил Сайън, Кубилай Ака, Ерджан Кесал – всички са много сладки, ние сме като семейство.

– Коя беше сцената, която ти хареса най-много по време на снимките? 
– Всичко ми хареса. Всяка сцена е уникална. Усещането е различно. Харесвам и сцените, в които играх с Арас. Смяхме се на всяка сцена, непрекъснато. Толкова се забавлявахме.

– Най-обсъжданите ви сцени са тези с целувки. Трудно ли беше да заснемете тези сцени?
– Да, бях много нервна в тези сцени.

– Защо?
– Защото за първи път ми се случва такава сцена. Но Арас и нашият режисьор ми помогнаха много. Въпреки че хората ги критикуват, това са неща, които всеки изпитва в реалния живот. Наскоро четох една новина. Двойка беше линчувана заради публични целувки. Защо толкова много се страхуваме от чистата любов и обичаме бруталността? Ако сценарият нямаше смисъл за мен и не привличаше сърцето ми, нямаше да го приема. Бях много щастлива, когато чух, че ще работя с Арас Булут Ийнемли. Тези сцени не са нещо, което трябва да се преувеличава.

– Как Сена се вписва в мъжкия свят на този сериал?
– Сена е много силна жена. Много е трудно да се намери такъв персонаж. Знаете ли, само 16 процента от филмите по света имат главни герои само жени.

– Нали в почти всеки проект има главна актриса?
– Да, но животът им минава или в чакане на мъж, в очакване на брак или в гонене на мъж. Въпреки това мъжете стават герои в края на филмите.

– Какво правиш в свободното си време?
– Обичам да си почивам у дома. Прекарвам време с приятелите си. Обожавам да чета книги.

– Как ти се отрази разводът на родителите ти?
– Изобщо не ми се отрази, нямах травма. Продължихме да говорим с баща ми. Когато той ми каза: „Ще живеем отделно“, аз казах: „Ура, ще имам две къщи“. Предполагам, че не бях травмирана, защото бях толкова наивна. (Смее се) Много им благодаря. Те не ме лишаваха от нищо и оцеляха в този процес като двама цивилизовани хора. Сега и двамата са свободни души. Майка ми е хипи, пътува в планината. Баща ми е природозащитник. В края на краищата нито един от тях не се ожени пак.

– Единствено дете ли си? 
– Да, бих искала да имам брат. Родителите ми се разведоха, когато бях на 8 години. В мен има 8-годишна Дилан, която все още иска братче.

– Ти ли беше най-красивото момиче в училище? 
– Никога не съм била най-красивото момиче в училище. Бях грозното пате. Носих червени очила, брекети… После всичко се случи бавно.

– Зае второ място на „Мис Турция“. Как реши да участваш в състезанието? 
– Когато бях на 13 г., се записах в агенцията, за да стана актриса. Понеже съм много висока ме хвърлиха директно на подиума. Мисля, че мечтата на всяко младо момиче е да бъде смятано за красиво в Турция. Освен това мислех, че това ще ми отвори друга врата. Така попаднах в актьорската индустрия.

– Разкажи ни за годеника си Тор…
– Той е много интелигентен, състрадателен мъж, който показва любовта си. Той е с мен на всяка крачка. Много е трудно да се намери някой, който да не те разочарова.
Дилан Чичек Дениз в момента оценява предложенията за работа по телевизията и дигиталните платформи, чете сценарии и избира правилния проект. Тя също продължава да играе в пиесата „Амадеус“. Днес, 11 ноември, тръгна сериалът й с Бурак Дениз „Не си тръгвай“ по Netflix.
Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.