Епизоди

Бягство от затвора – Сезон 1 Епизод 9 (Бг аудио)Хофнър се обръща към Майкъл за помощ, но молбата му е прекъсната от Тибег, който се намесва и неусетно заплашва Майкъл да стои настрана от бизнеса му. Страхувайки се за плана си за бягство, Майкъл признава. Когато Сет го моли за помощ за втори път, Майкъл му обръща гръб.

Екипът продължава да работи по удрянето на бетонния под в складовото помещение по време на ПИ. Сукре се тревожи как ще изхвърлят бетонните фрагменти. Майкъл им казва да скрият фрагментите едно по едно. Изнасят парчетата, разхвърлят ги и ги крият из целия двор. След като Майкъл си тръгва, C-Note взима един от бетонните фрагменти, наполовина скрити в двора. Докато Майкъл и Сукре се връщат към килиите си, Сет скача от втория етаж и се обесва. Майкъл изглежда ужасен.

Майкъл разказва на Линкълн за самоубийството на Сет и как се е почувствал отговорен за смъртта му. Линкълн му казва, че вината не е негова и че е трябвало да запази плана за бягство в безопасност. Майкъл предава, че майка им ги е научила по-добре: „Когато човек е тъжен, ти му даваш ръката си“. Междувременно нов затворник, Дейвид „Туинър“ Аполскис, се опитва да се впише. Въпреки това нито черните, нито белите затворници искат да общуват с него. Тибег използва тази възможност, за да сплаши Tweener и предполага, че той може да бъде новият му „приятел“. Tweener казва на Тибег да стои далеч от него. Тибег е раздразнен от неговото несъобразяване.

Д-р Сара Танкреди се допитва до застрахователната компания на Майкъл за цената на неговото медицинско лечение във Фокс Ривър. Тя открива, че той е имал психиатрична застраховка. Сара посещава неговия психиатър, който я информира за психичното състояние на Майкъл. Майкъл има слабо латентно инхибиране и ниско самочувствие. Психиатърът й казва, че състоянието на Майкъл, съчетано с високия му коефициент на интелигентност, обяснява защо той полага толкова големи усилия, за да помага на други хора. След като Сара научава това, тя става още по-объркана от това кой е Майкъл.

Майкъл забелязва тревогата на Туинър и решава да се намеси. Той удря Тибег в пищяла и го предупреждава да стои далеч от Tweener. Тибег отново го заплашва, че ще каже на пазачите за бягството, но Майкъл отхвърля, че иска да избяга точно толкова, колкото и останалите. T-Bag отстъпва. По-късно, когато Tweener го провокира, Тибег продължава да върви и гледа Майкъл гневно. Tweener, без да знае за намесата на Майкъл, се отпуска в убежището на Тибег. Линкълн се усмихва на Майкъл гордо.

Вероника и Ник отиват в Ню Гларус в уединената хижа на бащата на Ник, за да се скрият. След това продължават да откриват съпругата на Терънс Стедман. Тя им казва, че ако не е знаела със сигурност, че Линкълн Бъроус е убил съпруга й, тогава един от инвеститорите в неговата компания би го направил, тъй като компанията струва половин милиард долара. По улиците на Чикаго Ел Джи продължава да бяга, за да избегне агентите Келерман и Хейл. Линкълн се тревожи за безопасността на сина си и умолява Warden Pope да му позволи да потърси сина си. Тъй като Линкълн е осъден на смърт, надзирателят отказва. LJ се обажда на Вероника и Ник, които му казват да се срещне с тях на езерото Мърсър. Въпреки това, Вероника знаеше, че Келерман проследява LJ, така че след това му изпрати текстово съобщение, за да се срещне с тях в New Glarus. LJ се присъединява към Ник и Вероника в тяхното скривалище и изпраща съобщение до Линкълн чрез фалшифициран училищен доклад, където последните думи на всеки ред разкриват съобщението, че той е добре и сега е с Вероника.