Епизоди

Бягство от затвора – Сезон 1 Епизод 8 (Бг аудио)Майкъл открива складово помещение, основно за бягството, тъй като това е единствената сграда директно над тръбите, е превърнато в стая за почивка за пазачите и екипът трябва да намери начин да го подпали, така че Абруци да може те, назначени на PI, работят там. Те трябва да убедят Уестморланд, който е попечител (и следователно има свободен достъп до стаята за почивка), да им помогне да я изгори.

Майкъл се приближава до него с котката му (която е избягала по време на безредиците), но той отказва да помогне. Междувременно Белик започва разследване на смъртта на Боб и след като чува слухове, че е починал извън килията на Уестморланд, той отива да го разпита. Уестморланд не казва нищо, страхувайки се да не го сметнат за „доносник“. Белик му казва, че ако не получи отговор, преди да напусне килията, приятелството им е приключило. Уестморланд все още не сътрудничи и Белик гали Мерилин, казвайки „…хубава котка“. Малко по-късно Уестморланд се връща в килията си и намира Мерилин мъртва на леглото си и забелязва Белик да гледа килията си от второ ниво.

На следващия ден, когато Уестморланд отива да достави кафето в стаята за почивка, той поглежда пакет цигари на Белик и запалката му. Междувременно, докато Майкъл и Линкълн вършат лична работа, в стаята за почивка избухва пожар. Майкъл се приближава до Уестморланд и му благодари, но Уестморланд отговаря с „Не го направих за теб“. Групата започва с пробиване на дренаж в пода и разширяване на дупката, така че да могат да се поберат през нея.

Вероника и Ник са почти убити от експлозия в апартамента на Вероника и се укриват, защото Келерман и Хейл вярват, че са убити. Майката и вторият баща на LJ са убити от Келерман и Хейл и те поставят доказателства в къщата на LJ, които го замесват в убийствата. В края на епизода мистериозната жена, с която Келерман и Хейл са разговаряли в предишните епизоди, се разкрива, че е вицепрезидентът, Каролайн Рейнолдс, сестрата на мъжа, на когото Линкълн е набеден за убийството.