Актьори

Актьор от „Пропаст“ смени пола си


Турски актьор смени пола си! Ахмет Мелих Йълмаз е преминал през операция за смяна на пола от мъжки на женски. Той доби широка популярност в южната ни съседка преди две години с ролята си в хитовата криминална драма „Пропаст“ (Çukur), в която се превъплъщаваше в образа на Тимсах Джелил.

33-годишният Ахмет Мелих сподели своите първи снимки като жена в профилите си в социалните мрежи. Транссексуалната жена за отрицателно време влезе в дневния ред на Турция и предизвика лавина от разнопосочни реакции по свой адрес. Йълмаз направи лаконично първо изявление по повод смяната на пола си: „Аз обичам всичките си самоличности, за вас не знам. Смятам, че ние – транс-жените, сме революционерите на нашето съвремие„. В откровената си изповед бившият вече мъж разкри, че през 2013-а по време на театрално представление е станал обект на сексуално насилие от страна на мъж от публиката, който поставил банкнота от 20 лири в бельото му.

Последната изява на Ахмет Мелих Йълмаз, чието женско име все още не е известно, бе в лятната драма от 2021-а година „Стъклени тавани“ (Cam Tavanlar).
Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.