Актьори

Айча Айшин Туран за повратния момент в живота й, за мъжа на живота й и за екранната й половинка

Айча признава, че е срамежлив човек в ежедневието, но и много претенциозна на снимачната площадка.

Айча Айшин Туран е най-малкото от седем деца в семейство, което винаги е било много сплотено. Израснала е в малкия град Синоп, затова „хаосът в Истанбул ме уплаши в началото. Много плаках. Имаше моменти, когато мислех да се върна, но не се отказвах. Най-големият ми поддръжник беше майка ми“, споделя красавицата.

– Как би се описала?

– Тези, които не ме познават, ме смятат за студен човек, но реалността е друга. Аз съм срамежлив човек, в същото време силен и с логично мислене. Не обичам да клюкарствам и мразя неуважението. Когато играя роля, нямам проблем. Успявам да вляза напълно в характера. Срамежлива съм, но правя всичко възможно, за да го прикрия.

– Разкажи ни малко за „Мерием“…

– Когато хората започнаха да говорят за Мерием, усетих нещо в сърцето ми. Толкова е добра … Живяла е в златна клетка, не знае какво е злото. Чиста, пълна с жизнена енергия. Като фея … Може би щях да бъда Мерием, ако продължавах да живея в Синоп. Но дойдох в Истанбул и животът ми се промени – това е повратната точка в живота ми. Запознах се с мениджъра ми чрез общ приятел и докато седях в двора на колежа, ми се обади за една роля.

– Какво означаваше за теб ролята на Мерием?

– Мерием е първата голяма роля в кариерата ми. Сериалът ме направи позната в почти всички краища на света и мога да се гордея с популярността си в тази област. Получих ролята след кастинг, в който участвах с десетки актьори. Признавам, че изпитвах страхотни емоции, докато не разбрах резултата, защото имаше много добри колеги на пробите.

– В какво се идентифицираш с Мерием?

– Също като Мерием съм спокойна, срамежлива, сериозна и всеотдайна. И двете обаче сме силни, душевни, борбени. Младата жена успява, противно на трудностите в живота, които е преживяла, да вдигне глава след всеки удар, като намира сили да продължи напред, да поеме отговорност за грешките си и също така да се бори срещу несправедливостта.

– Какво послание ни дава сериалът?

– Животът може да се промени за една нощ и голяма тайна обгръща събитията. Любов, отмъщение, омраза, накратко, всички чувства ги има в сериала. Също така вярвам, че човешкият живот може да се промени за един ден. Мама казва: „Не знаеш какво те чака зад вратата.“

– Мерием поема вината на гаджето си в първия епизод за пътнотранспортно произшествие. Би ли взела същото решение?

– Мерием е алтруистка, тя не познава никой друг, освен приятеля си, поема вината, защото му вярва. Научих се да работя и да се жертвам повече чрез тази героиня. Но не бих направила същото.

– Как се разбираше на снимките с Фуркан?

– Фуркан е необикновен тип, много добър и ловък актьор. Прекарахме много време заедно на снимачната площадка и комуникацията между нас трябваше да бъде перфектна, тъй като бяхме главните герои на продукцията и това се случи.

– Защо зрителите да гледат „Мерием“?

– Защото Мерием е една от нас. Мерием и турските жени много си приличат. Тя е много саможертвена, с добър характер, който може да направи всичко, което може, за близките си, точно както всяка туркиня. Всеки, който следва сериала, ще намери нещо от себе си.

– Как започна твоята страст към актьорството?

– Още от дете съм очарована от изкуството: актьорството и цигулката. Когато бях в училище, винаги когато имах възможност, играех в пиеси, организирани от институцията, в която учих. По-късно последвах мечтата си, учих актьорско майсторство и имах шанса да играя с турски театрални професионалисти като Гьонюл Юлку и Газанфер Йозджан.

– Каква роля би искала да играеш?

– Мога да кажа, че ролите, които съм играла досега, бяха приятни и всяка една беше уникална. Не мога обаче да кажа, че има конкретна област, която бих искала да достигна, защото съм в началото на кариерата си и чакам с отворени обятия възможно най-много различни роли, които да ме изненадат, да ме допълнят като професионалист.

– Мерием знаем кого обича, но Aйча? Кой спечели сърцето й?

– Не знам! Официално никой не е спечелил сърцето ми, неофициално се говори много. Не знам какво да ви кажа за любовта, но кариерата ми е изключително важна в момента и в резултат на това посвещавам почти цялото си време на нея. Не знам кога ще има време за любов.

– Какъв трябва да е мъжът, за да те впечатли?

– Имам желание да се влюбя и да се оженя. Когато казвам любов, дъхът ми трябва да спира и да се превръщам в неспокойна жена. Съвсем различна Айча излиза от мен. Очите ми блестят. Външният вид никога не е бил критерий за мен. Важно е човекът, който ще влезе в живота ми, да има съвест. Би трябвало да мога да му се доверя. Някой, когото мога да хвана за ръка и да се облегна на рамото му и с когото да живея щастливо и спокойно.

– Как обичаш да прекарваш свободното си време?

– Обичам да пътувам, да пея, да илизам с приятели. Винаги, когато мога, посещавам семейството си и заедно с тях успявам всеки път да зареждам батериите си за следващите проекти.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.