Любопитно

5 начина да се провалите на интервю


Мислите, че сте експерт, когато става въпрос за интервюта за работа?

Помислете отново. Ако все още нямате мечтаната работа, означава, че правите някои от следващите грешки, споделят експертите от MarketKing.bg. Избегнете тези 5 начина за провал на интервю за работа:

ЗАКЪСНЕНИЕ. Винаги си осигурете достатъчно време, за да не закъснеете. Това не означава да стоите пред вратата 30мин по-рано. Може да седнете близо до мястото на интервюто. Така ще имате време на се съсредоточите и ще бъдете по-спокойни. Прекрачването на прага, след уговореното време, ви гарантира провал, преди ръкостискането.

ОБЛЕКЛО. Кое е най-правилното облекло за интервю? Зависи от работодателя и работното място. Отделете 15мин и обиколете около сградата, за да видите какво е работното облекло. Сандали и джинси, или токчета и рокля, това се определя от униформата. Ако не създадете първо впечатление с добър външен вид, провала е сигурен.

ПРОУЧВАНЕ. Едно от най-дразнещите неща за работодателите е, кандидатът да не е запознат с компанията и сферата на бизнеса. Направете нужното проучване, за да привлечете интервюиращият със своите подробни знания. Винаги, един от първите въпроси е свързан с компанията и отрасъла. Незнанието ще ви премахне от списъка с кандидати за следващо интервю.

ВЪПРОСИ. Покажете, че не само те избират вас, а и вие тях. Задавайте въпроси, изразете своята заинтересованост. Ако мълчите, ще последва мълчание и относно вашето наемане.

АМБИЦИЯ. Интервюто трябва да ви осигури работата. То не свършва само с първото впечатление. Питайте за следваща среща. Кажете защо и с какво ще бъдете полезни за компанията. Уверете се, че ще има второ интервю. Бъдете настоятелни, докато получите работата. Недостатъчната амбиция ще ви осигури безработица.