Спорт

Жалко: Кобрата загуби! (ВИЖТЕ МАЧА РУНД ПО РУНД)

Кубрат Пулев се изправя срещу Антъни Джошуа в спор за световната титла в тежка категория на професионалния бокс. Срещата е в зала „Уембли“ в Лондон, като на трибуните има само 1000 зрители.

Това е най-големият сблъсък в историята на българския бокс, като за втори път в кариерата си Кобрата има възможността да се изправи срещу актуалния носител на шампионските пояси на IBF, WBO и WBA, за да пробва да ги заслужи. През 2014-а той не успя срещу Владимир Кличко.

Кубрат Пулев си заслужи мечтания сблъсък с Джошуа още през 2017 г., но заради контузия трябваше да се откаже.

В досегашните си кариери и двамата имат само по една загуба. AJ е с 24 битки зад гърба си, 23 победи, 1 загуба и 21 нокаута. Единственото му поражение дойде през миналата година от мексиканеца Анди Руис-младши.

Кобрата пък загуби именно от Кличко, а иначе от 29-те си професионални мача 14 е приключил с нокаут.

Двамата боксьори вече са в залата и се подготвят за излизането си на ринга.

Мачът започва пред погледа на друг голям шампион – непобедимия Флойд Мейуедър. Българинът излезе отново на вълшебната музика от „Притури се планината“ на Стефка Съботинова. Джошуа пък направи специално видео обръщение и мина под дъжд от фойерверги преди да се качи на ринга.

Британците, естествено, освиркаха Кобрата при представянето му и избухнаха при това на AJ.

Рунд №1: Двамата се дебнехе цяла минута, преди Джошуа да опита първи ляв прав. И двамата се опитваха да скъсят дистанцията с финтове. Кобрата нанесе добро ляво круше в поседните секунди, но като цяло и двамата бяха предпазливи и не предприемаха рисковани дейсвия.

Рунд №2: Двамата скъсиха дистанцията, като първо Джошуа нанесе серия от удари, но Кобрата върна няколко прави. Британецът вкара добър десен ъперкът, което наклони везните в негова полза за частта.

Рунд №3: Двамата боксьори си разменят любезности и на ринга. Брутални удари нанесе Джошуа в главата на Кубрат, който изпадна и в нокдаун. Последва второ отброяване след тежък ъперкът.

Рунд №4: Кубрат вкара добри ляв и десен прав в главата на Джошуа. Изглежда нашият се съвзе от предишния рунд и започна по-често да опитва атака.

Рунд №5: Това бе рундът за Кобрата, който вкара повече удари от опонента си и дори завърши с усмивка и с реплика към AJ.

Рунд №6: Двамата размениха удари и често влизаха в клинч. Без особено надмощие за един от двамата.

Рунд №7: Селна серия от удари на британеца най-вече отново с ъперкъти. 30 сек. преди края Кобрата също вкара добри удари.

Рунд №8: Британецът редуваше и контролираше своите удари прави и кръшета в главата и тялото на Кобрата и взе надмощие в рунда.

Рунд №9: Пулев остана пасивен при пласирането на ъперкъти от страна на AJ, който вкара 4 поредни, а после на два пъти свали в нокдаун българина. При втория не успя да се изправи и реферът прекрати срещата.