Актьори

Зейнеп Канконде напуска „Северна звезда“


Актриса с ключова роля напуска екипа на „Северна звезда“ (Kuzey Yıldızı)Зейнеп Канконде, превъплъщаваща се в образа на Пембе в хитовата романтична комедия, съвсем скоро ще се раздели с актьорския ѝ състав. Комедиантката, известна в България с участията си в „Тайни“ (Kayıp) и „Сезонът на черешите“ (Kiraz Mevsimi), е взела това решение заради дъщеря си.

Дъщерята на Зейнеп Канконде – Емма, изпитва сериозни трудности по време на дистанционното си обучение, наложено заради пандемията от коронавирус. Взимайки под внимание невъзможността ѝ да усвоява пълноценно учебния материал, Зейнеп е решила да прекрати за известно време професионалните си ангажименти и да ѝ помага, доколкото може. Важна подробност е, че 15-годишната Емма живее в Адана, а снимките на „Северна звезда“ (Kuzey Yıldızı) с участието на майка ѝ се провеждат в Орду.

Зейнеп Канконде ражда дъщеря си Емма през 2005 г., след като по-рано през 2003 г. се омъжва за афроамериканеца Кристиан Канконде. През 2015-а двамата се развеждат, но актрисата запазва фамилията на бившия си съпруг. Зейнеп е известна още с ролите си в сериалите „Ах ти, Истанбул“ (Ulan İstanbul) и „Новата булка“ (Yeni Gelin).