Любопитно

Защо НЕ трябва да изхвърляте семките от диня


Динята е любимо лакомство, особено през лятото, когато температурите са високи и имаме нужда от охлаждане. Трябва обаче да имате предвид, че динените семки, които много хора премахват и изхвърлят, също са много полезни.

Диетични фибри

Динените семки съдържат диетични фибри, необходими за нормалното функциониране на храносмилателния тракт, помагат при чревни паразити, както и при лечение на пациенти с жълтеница и възпаление в организма.

Динените семки съдържат веществото цитрулин, което действа като антиоксидант, ускорява разширяването на кръвоносните съдове и има благоприятен ефект в случай на атеросклероза, хипертония, ангина пекторис и еректилна дисфункция при мъжете.

Семките от диня също така укрепват сърцето и всички мускули на тялото. Използването на тези семки, независимо дали е под формата на чай или като печени ядки, се препоръчва за укрепване на паметта и концентрацията, но също така и за блясък, стягане и красота на кожата и са чудесно средство, както и динята, за укрепване на либидото и потентността при мъжете.

Пречистване на бъбреците

Чаят от динени семки е едно от най-добрите средства за прочистване на бъбреците и пикочния мехур. Премахва камъни в бъбреците и пясък, почиства пикочния мехур и пикочните пътища, а също така се препоръчва за диабетици като ефективно лечение на диабет тип 2.