Актьори

Ясемин Ален и Халюк Билгинер в „Турският детектив“

Дигиталната платформа за развлекателно съдържание Paramount Plus събира на една снимачна площадка двама от най-изявените в международен план турски актьори – Ясемин Ален и Халюк Билгинер. Те ще си партнират в нова криминална драма.
Родената в Лондон, Великобритания 32-годишна Ясемин и спечелилият награда „Emmy“ за най-добър актьор през 2018 г. 67-годишен Халюк ще изиграят главните роли в новия интернет-сериал „Турският детектив“ (The Turkish Detective). Той ще се състои от 8 епизода и ще направи международната си премиера през 2023-а година. Сценарист ще е Бен Шифер, а режисьор – Нилс Арден Оплев. Сериалът ще бъде заснет в Истанбул и ще бъде на английски език.
„Турският детектив“ ще бъде адаптиран по поредицата от книги „Криминалните новели на Четин Икмен“ (The Çetin İkmen Crime Novels) на писателката Барбара Надел. В сериала Ясемин Ален ще се превъплъти в образа на детектив Айше Фарсакоулу, а Халюк Билгинер – в този на детектив Четин Икмен.
Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.