Тв новини

Васил Бинев спечели наградата „Икар“ за дублажа на Казъм от сериала „Златно момче“


Васил Бинев не остана незабелязан с перфектното си озвучаване на героя Казъм от „Златно момче“ и актьорската гилдия го предложи за наградата „Икар“ за дублаж. И той я спечели напълно заслужено. Поздравления за таланта и майсторството на актьора. Зрителите го очакват във всеки следващ епизод, за да се насладят на с майсторските реплики, който той доизгражда ролята на Казъм.

Васил Бинев очарова феновете на сериала „Златното момче“ с озвучаването на Казъм ага. Той придаде нов колорит и очарование в присъствието му на екрана. Истински професионализъм и усет към героя проявява Васил Бинев. Актьорът има дълъг списък с роли, които е озвучавал.

Васил Бинев е роден е на 13 октомври 1957 г. в Калище, Пернишко.

Занимава се предимно с озвучаване на филми, сериали и реклами. Най-известен е с работата си по „Дързост и красота“, „Вдовицата в бяло“, „Три съдби“, „Касандра“, „Мариамор“, „Госпожа Съблазън“, „Дарма и Грег“, „От местопрестъплението: Маями“, „Изгубени“, „Отчаяни съпруги“, „Бягство от затвора“, „Теория за Големия взрив“, „Касъл“, „Нюанси синьо“ и „Госпожо Държавен секретар“.

Също така е известен с ролята си на злодея Иво Фотев в българския медицински драматичен сериал „Откраднат живот“.

През 80-те години учи актьорско майсторство за куклен театър при професор Николина Георгиева във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Надежда Сейкова през 1986 г.

В началото на 80-те години работи като сценичен работник и осветител в Кюстендилския театър, в който по-късно играе Владиков в „Хъшове“, където си партнира със Стефан Гецов, който също е режисьор.

От 1986 до 1988 г. е актьор в Драматичен театър „Йордан Йовков“ в град Добрич. От 1988 до 1989 г. играе в Драматичен театър „Адриана Будевска“ в град Бургас.

От 1989 до 2011 г. работи в театър „Българска армия“. Измежду постановките, в които играе, са „Буре Барут“ на Деян Дуковски, „Трамвай Желание“ на Тенеси Уилямс и „Убийството на Гонзаго“ на Недялко Йорданов.

След 2009 озвучава и множество турски сериали, сред които „Мечтатели“, „Дъщеря ми“, „Брак с чужденец“, „Великолепният век“, „Езел“, „Ифет“, „Всяка твоя сълза“ и други.

Гласът, който звучи чрез Васил Бинев, прави Казъм харизматичен и добавя нова индивидуалност на героя му в „Златно момче“.

Сигурно и актьорът Дирен Полатоуларъ, изпълняващ ролята на Казъм, би останал доволен от дублажа на Васил Бинев.

Заповядайте във фейсбук групата на сериала „Златно момче“ ТУК – https://www.facebook.com/groups/1037045810749819