Тв новини

Ти разкажи, Черно море – Епизод 130 (Ето какво ще видим)


НА КРАТКО какво се случва в епизод 130 на турския сериал „Ти разкажи, Черно море“, който може да гледате на 1 септември 2023 по Diema Family от 22:00 часа.

Тахир поставя плакат, на който той и Нефес са щастливи, на тавана над леглото на Ведат.

Фикрет съобщава на Ведат, че Нефес и Ийт са избягали.

Докато Нефес урежда живота си в чужбина, момичетата решават, че ще ѝ помагат с пари, като продължат бизнеса „Вкусотии от Нефес“. Само Есма от тях знае, че Нефес не е заминала за Русия.

Междувременно Нефес заедно със сина си едва свързва двата края.

Тахир намира начин да се срещне с Али.

Нефес се скриват с Ийт от дъжда в една изоставена стара кола, а Нефес казва на сина си, че като престане дъждът ще отидат на хотел.

-А пари? – пита детето.

-Имаме малко, ще стигнат за една нощ!

-А, след това? – пита Ийт, но Нефес го прегръща и не отговаря.

Веднага щом Ийт заспива, Нефес пише писмо за Тахир:

„Тахир! Скъпа мой, любими мой… Ти си най-хубавото нещо, което ми се е случвало след раждането на сина ми. Всяка минута мисля за теб. Повярвай ми. Аз не знам нищо за теб. Как е минало делото? Трябва да се махна оттук, докато Ведат не е дошъл в съзнание. Продадох телефона, дадоха ми 200 лири, сега имам 180 лири в джоба си. Цял ден не съм яла нищо друго освен парче похвала, но не се чувствам гладна. Единственото нещо, което изпитвам, е копнеж по теб. Мисля само за дома. Някой ден ще се срещнем някъде. Вярвам в това. Това е единствената ми надежда, която ме държи на крака. Като пазителка на нашата любов Нефес Калели, ти давам думата си: един ден отново ще бъдем отбор. Много те обичам!“

Нефес се обръща към сина си и казва:

„Един ден ще бъдеш пораснал човек. Ще простиш на майка си, която те е подложила на това!“

Мустафа казва на братята си, че Нефес почти няма пари и е някъде наоколо и Тахир знае това. Мустафа предполага, че се крие някъде в гората.

Фатих казва на братята си, че за да избягат Нефес и Тахир ще им трябват документи. Мурат казва, че Идрис всичко ще подготви, а Мустафа се ядосва, защото не знае, нито къде е Тахир, нито Нефес с детето. Мустафа казва на братята си, че Тахир е предпазлив, защото го търси полицията, но при Нефес нещата стоят по-различно, затова утре те трябва да започнат да търсят Нефес и Ийт.

Излиза Асие и ги пита, какво правят посред нощ пред вратата, а те я лъжат, че говорят за футбол. Асие им казва да се прибират, защото може да хванат някой вирус, а след това да заразят бебето. Мустафа и Фатих влизат с Асие, а Мурат им казва, че след малко ще дойде.

Мурат се обажда на Назар, за да чуе гласа ѝ и да ѝ пожелае лека нощ. Назар се чуди дали Нефес и Тахир са стигнали до мястото. Мурат отговаря, че Тахир още не им се е обадил. След като Мурат пожелава на Назар лека нощ, тя му затваря.

Тюркян влиза в стаята на дъщерите си и пита какво ще се случи сега с „Вкусотии от Нефес“. Мерджан отговаря, че освен нея, Назар и Берак никой не може да продължи работата. Тюркян разочаровано казва, че тя просто се е вдъхновила от каузата им и сега ще трябва да се откаже от нея: – „Вкусотии от Нефес“ не е само за торти и бисквити… И не е само за Нефес. Това момиче дойде, показани нещо красиво и си тръгна. Добре, какво можем да направим?

Тюркян въздъхва тежко и излиза от стаята на дъщерите.

Ведат идва в съзнание и вижда сватбената снимка на Нефес и Тахир, опъната на тавана. Ведат разбира, че това е малкото отмъщение на Тахир.

Гледайки към тавана, Ведат си казва:

-Тахир, аз те обичам все повече и повече!

Предишния ден Тахир се е промъкнал незабелязано в имението и е взел от там сватбената им снимка с Нефес, а след това, чрез свой познат, увеличава снимката и след това, маскиран като санитар, се промъква в отделението по интензивно лечение. Тахир поставя плакат, на който той и Нефес са щастливи, на тавана над леглото на Ведат.

Фикрет пристига в болницата. Дурук казва на шефа си, че изглежда снощи Тахир е идвал в болницата. Дурук моли Фикрет да види сам какво е направил Тахир. Фикрет влиза в стаята, за да види Ведат:

– Как си, сине? Снощи ме изплаши.

– Това твое „сине“ изобщо не ми харесва.

Ведат продължава да гледа в тавана. Фикрет проследява погледа на сина си и вижда на тавана плакат със сватбената снимка на Нефес и Тахир. Фикрет не може да сдържи смеха си:

– Изглежда, че има и други неща, които не харесваш, нали? Всъщност трябва да благодарим на Тахир. Вместо да се занимава с това, той можеше да те застреля в главата и да довърши започнатото. Но не го е направил. заслужава да му благодарим.

– Тахир, той не може да ме убие.

– Защо не? Ти безсмъртен ли си?

– Тахир е глупав.

– Не мисля така. Той не е това, което си мислиш, че е. Трябва да си го осъзнал, когато си погледнал тази снимка. Тахир трябваше да е в затвора, след като се опита да те застреля, но не е, защото избяга. И това не е всичко, защото той не е единственият, който е успя да избяга. Избяга и Нефес, заедно с детето.

– Нефес е избягала? Какво искаш да кажеш, че тя е изчезнала? Къде са те?

Ведат се опитва да се измъкне от леглото. Фикрет моли сина си да се успокои.

В стаята влиза медицинска сестра и гони Фикрет. Ведат поглежда към плаката и си казва: -Нефес, не можеш да избягаш от мен, кога ще го разбереш? Сега сме принудени да започнем всичко отначало!

На сутринта Нефес казва на сина си, че първо трябва да купят храна, а след това да си намерят работа. На Ийт не му харесва, че трябва да прекарат отново нощта в мръсната кола.

Нефес моли сина си да говори с нея като майка с пораснал мъж.

Чичо Осман признава на Есме, че Нефес, Ийт и Тахир много му липсват и това му тегне на сърцето, но за него най-важното е, че те да са добре.
Берак, Назар и Мерджан пристигат в къщата на чичо Осман.

Назар пита Есма как върви бракоразводното ѝ дело. Есма е сигурна, че на първото заседание Назар ще получи развод, тъй като Ведат я е обвинил, че го е отвлякла, така че ако той се противопостави, съдията ще има някои неудобни въпроси.

Мерджан и Назар предлагат на момичетата да възобновят бизнеса: „Вкусно от Нефес“ и ако чичо Осман е съгласен, те ще продължат да готвят в неговата къща. Есма обещава да помага на момичетата във всичко.

Али отива на гарата. На телефона му пристига съобщение: „Ако искаш да видиш Тахир, ела на хълмовете“.

Али спира колата и се опитва да се обади на номера, от който е изпратено съобщението. Следва друго съобщение: „Какво още чакаш?“

Али се оглежда наоколо. Отново получава съобщение: „Качвай се в колата и карай“. Али изругава, качва се в колата и потегля към хълмовете.

Сание пита Мустафа дали има някакви новини за Тахир. Мустафа я уверява, че Тахир и Нефес сигурно още не са стигнали до мястото. Сание обвинява Нефес, че я е разделила със сина ѝ. Сание крещи, че оттук нататък няма син на име Тахир.

Мустафа се ядосва и моли майка си да забрави не само Тахир, но и него, и близнаците, защото само така могат да намерят покой.

Нефес и Ийт идват в магазина, за да купят храна. Ийт забелязва папагал в клетка. Продавачът им казва, че папагалът е тъжен, защото е загубил любимата си. Тя е отлетяла, когато жена му е почиствала клетката. Жена му е алергична към папагала, затова той го носи в магазина си. Собственикът на магазина предлага на Ийт да вземе папагала, тъй като вярва, че момчето ще се грижи за него по-добре от него.

Али пристига на хълмовете и получава ново съобщение: „Отвори багажника. Не мога да го отворя отвътре!“

Али изважда пистолет и отваря багажника на собствената си кола. В багажника лежи Тахир.

Тахир пита приятеля си дали има някакви новини от Нефес. Али му казва, че няма правомощия да търси Нефес. Тя е възрастна жена, може да отиде, където си поиска. Такъв е законът. Но ако Ведат подаде сигнал, че Нефес е откраднала сина му, ще започнат издирване. Али пита приятеля си къде е отседнал. Тахир смята, че колкото по-малко Али знае, толкова по-добре за него, затова решава да не му разказва за плановете си.

Тахир е сигурен, че Нефес е в Трабзон, защото без пари не може да отиде никъде. Тахир моли Али да намери Нефес и Ийт.

Нефес обяснява на сина си, че Тахир няма да бъде с тях дълго време и затова Ведат отново ще тръгне след тях. Ако се върнат в къщата на Калели, Ведат ще им навреди, затова не могат да се върнат там.

Нефес уверява сина си, че ще продължат пътуването си и ще избягат от Ведат, но първо трябва да си намери работа.

Нефес обяснява на сина си, че няма да се върнат у дома, докато баща му не ги намери.

Ийт забелязва, че майка му не е яла нищо. Нефес лъже, че тя вече е яла.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.