Тв новини

Тази седмица в „Домът, в който си роден, е твоята съдба“

Джемиле се досеща, че Бенал подготвя бягството си и уведомява Мехди. Мехди се прибира в имението и изисква обяснение от Бенал, след което я заключва в стаята й. Баръш организира романтична вечеря за Зейнеп на покрива на висока сграда и й прави предложение за брак. Зейнеп развълнувано приема да се омъжи за него. Докато двамата ентусиазирани празнуват годежа си, Зейнеп получава обаждане от Бенал, която през сълзи й разкрива, че Мехди я е заключил.

Зейнеп и Баръш незабавно се отправят към дома на Мехди. Нух и Джемиле безуспешно се опитват да убедят Мехди да освободи Бенал. Разгневен от постъпката на Мехди, Нух нанася удар на приятеля си. Мехди също удря Нух, но не позволява на охранителите си да се намесят в схватката им. Баръш и Зейнеп пристигат в имението и Баръш с неохота се съгласява с молбата на Зейнеп да не се замесва в случващото се. Без да продума на Мехди, Зейнеп нахлува в жилището и се опитва да разбие вратата на стаята на Бенал с пожарогасител. Джемиле първоначално се опитва да възпре Зейнеп, която обаче й напомня за съдбата на сестра й Мюжгян. Джемиле осъзнава, че Зейнеп с право се опитва да помогне на Бенал и й помага да разбият вратата. Мехди се присъединява към тях и ги предупреждава, че няма да им позволи да отведат Мюжгян. Баръш също влиза в жилището и решително заявява на Мехди, че с едно обаждане до органите на реда условното му освобождаване ще бъде отменено и той ще се завърне в затвора. Баръш е разгневен, когато Мехди хваща ръката на Зейнеп в опит за я възпре и между двамата възниква напрежение. Зейнеп заявява на Мехди, че Баръш е бъдещият й съпруг и се освобождава от него, след което с помощта на Баръш извежда Бенал и дъщеря й Мюжгян.

Нух упреква Джемиле, че не го е послушала и я призовава да направи избор между него и Мехди. Мехди поощрява сестра си да тръгне със съпруга си. Султан, Емине, Нермин и Сакине посрещат топло Бенал в дома си и я успокояват. Зейнеп обявява пред близките си, че с Баръш са се сгодили. Въпреки че са изненадани от новината всички, освен Сакине, ги поздравяват. На следващата сутрин Баръш събужда Зейнеп с телефонно обаждане и я изненадва с годежен пръстен, завързан за балони с хелий. Тя развълнувано поставя пръстена на ръката, след което двамата закусват заедно и си обещават да се справят с всички предизвикателства заедно. По-късно Зейнеп показва годежния пръстен на близките си, които предизвикват гнева й с коментарите си, че решението им за брак с Баръш е прибързано. Зейнеп подчертава, че е сигурна в своя избор. Баръш съобщава на семейството си, че със Зейнеп са се сгодили. Йозлем остава силно разочарована от новината. Нух пристига в дома на Нермин и обявява, че с Джемиле са решили да се изнесат от имението на Мехди. Нух поздравява Зейнеп за смелата й постъпката да освободи Бенал и се просълзява.

Йозлем упреква Баръш за решението му да се ожени за Зейнеп. Признава, че е провела разговор със Зейнеп, за да я принуди да се откаже от връзката им. Разгневен, Баръш изисква обяснение от сестра си, която го предупреждава, че със Зейнеп няма да са щастливи, тъй като Мехди винаги ще присъства в живота им.

Бенал споделя със Сакине, че се упреква горчиво заради търпението, което е проявявала към Мехди. Сакине изтъква, че разбира напълно терзанията й и я съветва да направи всичко възможно дъщеря й да няма нейната съдба. Султан и Емине пристигат в имението на Баръш и остават изненадани от поведението на разгневената Йозлем. Али Ръза отправя завоалирани намеци на Султан, че скоро ще последва примера на племенника си и ще поиска ръката й.

Баръш споделя със Саваш опасенията си, че сестра му може да се окаже права в предупрежденията си. Саваш изтъква, че ще е много разочарован от брат си, ако със Зейнеп се разделят и той изгуби приятелството й. Уверява Баръш, че проблемите им с Мехди ще приключат, когато със Зейнеп се оженят. Емине дочува разговора им. Джемиле умолява Мехди да я придружи до гроба на Мюжгян и му признава, че е огорчена както от неговото поведение, така и от собствените си опити непрекъснато да го оправдава. Съветва го да се превърне в достоен баща за невръстната си дъщеря. Йозлем пристига в дома на Нермин и упреква Зейнеп, че се е сгодила за Баръш, за да предизвика умишлено гнева й. Зейнеп е категорична, че решението за женитбата е нейно и на Баръш и никой няма право да им изисква обяснение. Сакине и Нармин също защитават дъщеря си и влизат в спор с Йозлем, която изтъква, че именно те двете са причината за всички неприятности на Зейнеп. Йозлем подчертава, че семейството им не подхожда на нейното и Баръш скоро сам ще се увери в това. Разгневена, Зейнеп отпраща Йозлем и търси утеха от своите майки.

Мехди умолява Джемиле да убеди Бенал да разговаря с него. Джемиле с неохота се съгласява и двамата пристигат в дома на Нермин. Когато ги забелязва, Зейнеп е категорична, че няма да допусне Мехди да се доближи до Бенал или Мюжгян. Бенал все пак се съгласява да проведе разговор с него, но подчертава, че няма да му прости. Той от своя страна я обвинява, че се е опитала да отвлече дъщеря му. Зейнеп става свидетел на разговора им и дочува признанието на Мехди, че все още я обича. Султан реагира остро, когато дочува поредните упреци от страна на Йозлем към Зейнеп. Първоначално се опитва да я защити, но впоследствие осъзнава, че Йозлем е права да се тревожи за брат си. Бенал споделя със Сакине и Нермин опасенията си, че Мехди ще й отнеме Мюжгян. Те я уверяват, че няма да го позволят. Зейнеп провежда разговор с Мехди и го умолява да остави Бенал и Мюжгян на спокойствие. Той изтъква, че тя няма право да се намесва в решенията му.

Джемиле споделя с Нух огорчението си от поведението на Мехди. Уверява съпруга си, че ще се съсредоточи върху собственото им щастие. Баръш узнава от Саваш за посещението на Йозлем в дома на Зейнеп и разгневен настоява за обяснение от сестра си, която за пореден път изтъква, че Зейнеп няма да се откаже да помага на Мехди и семейството им. Упреква брат си, че не вижда истината, защото е заслепен от чувствата си към Зейнеп. Али Ръза прекъсва спора им и упреква племенницата си, че не подкрепя брат си. Йозлем е категорична, че няма да придружи Баръш до дома на Зейнеп, за да поиска ръката й.

Мехди влиза в конфликт с Муса заради агресивното поведение на търговеца към техен съдружник. По-късно Мехди се среща с Нух и му признава, че е бил прав, като го е предупреждавал, че бизнесът на Дженгиз е много опасен. Нух упреква Мехди, че е навредил на всички около себе си. Мехди от своя страна подчертава, че с действията си е целял единствено да защити своите близки. Бенал се разридава, докато наблюдава как Султан, Емине и Нермин се грижат за Мюжгян. Признава, че винаги й е липсвала майчина любов, тъй като е израснала в сиропиталище и е щастлива, че дъщеря й е обградена от хора, които я обичат.

Зейнеп и Баръш се срещат и той се извинява за посещението на Йозлем. Зейнеп признава, че се е обидила на Йозлем, но заради него е готова да приеме отношението й, докато не свикне с женитбата им. Предупреждава го, че майките й също ще се намесват постоянно в живота им. Мехди с горчивина си припомня какъв е бил животът му, докато е работил в автомобилния си сервиз.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.