Тв новини

Тази седмица в „Домът, в който си роден, е твоята съдба“


Йозлем съобщава на Саваш, че се завръща в САЩ, изтъквайки, че въпреки тяхното мнение винаги е желала само най-доброто за братята си. Саваш я умолява да прояви разбиране към Баръш и да го подкрепи, но Йозлем остава непреклонна. Бенал разпитва Сакине как е взела решението да предаде Зейнеп на Нермин. Сакине признава, че винаги се е терзаела за постъпката си, но се е успокоявала с мисълта, че ще осигури по-добро бъдеще на детето си. От поведението на Бенал Сакине се досеща, че тя обмисля да изостави дъщеря си, и подчертава, че ако го направи, винаги ще съжалява за решението си. По-късно Бенал умолява Зейнеп да й обещае, че ако някога се случи нещо с нея, тя ще се погрижи за Мюжгян.

Сакине споделя със Султан и Нермин разговора си с Бенал и признава, че е разтревожена за нея. Султан уверява, че Бенал не би изоставила детето си. Нух и Джемиле се настаняват в хотел и се наслаждават на компанията си. Тя го уверява, че двамата ще бъдат много щастливи и няма да позволи на терзанията й за Мехди да нарушават спокойствието им. През нощта Бенал оставя Мюжгян до спящата Зейнеп и напуска имението, ридаейки. На сутринта Зейнеп с изненада открива бебето до себе си и прочита оставеното от Бенал писмо, в която тя я умолява да се погрижи за дъщеря й. Баръш споделя с Али Ръза огорчението си, че сестра му е заминала, без да се сбогува с него. Вуйчо му го уверява, че Йозлем ще присъства на сватбата им със Зейнеп.

Зейнеп уведомява близките си за бягството на Бенал. Нермин съветва Зейнеп да се свърже с Мехди, но Зейнеп категорично заявява, че не би му предала бебето. Емине изтъква, че Мехди има попечителство над Мюжгян и може да ги обвини в отвличане. Повлияна от думите й, Зейнеп се обажда на Мехди и го уведомява за случилото се. Саваш, Баръш и Али Ръза пристигат в дома на Зейнеп и с изненада узнават за постъпката на Бенал. Мехди също се присъединява към тях и настоява на отведе Мюжгян. Зейнеп отказва да му предаде детето, а Баръш безуспешно се опитва да отпрати Мехди. Мехди нахлува в имението и взема Мюжгян въпреки молбите на Зейнеп. Обзета от паника, Зейнеп заявява пред близките си, че на всяка цена ще открие Бенал. Баръш успокоява Зейнеп и я уверява, че заедно ще се справят и с този проблем. Разтревожени, Нух и Джемиле също пристигат в имението на Нермин. Джемиле остава изненадана, че Бенал е поверила бебето си на Зейнеп, а не на нея. Тя изтъква, че Мехди с право е отвел дъщеря си и не би изоставил Мюжгян. Убеждава Нух да се завърна в дома на Мехди, докато Бенал не се появи.

Мето помага на Мехди в грижите за Мюжгян Предлага му да наредят на подчинените си да открият Бенал, но Мехди отказва категорично. По-късно Муса се среща с Мето, който го уверява, че скоро ще убеди Дженгиз, че Мехди не изпълнява съвестно задълженията си. Баръш и Зейнеп тръгват по следите на Бенал, след като установяват откъде се е качила в таксиметров автомобил. Джемиле и Нух пристигат в дома на Мехди и Джемиле поема грижите за Мюжгян. Джемиле и Нух упрекват Мехди, че не търси съпругата си, а Мехди заявява, че бягството на Бенал е по неин избор. Нермин с огорчение споделя със Сакине, че през цялото се детство Зейнеп е страдала за родната си майка и Нермин се е упреквала, че ги е разделила. Сакине уверява Нермин, че й е поверила Зейнеп, защото е била сигурна, че ще се грижи добре за нея. Бенал отсяда в жилището на своя приятелка и се бори с угризенията, че е изоставила Мюжгян. Емине и Саваш също провеждат свое разследване в опит да открият Бенал. Тя му разкрива, че се е изморила непрекъснато да ги сполетяват нещастия, а той й признава, че се чувства добре, когато им помага според възможностите си.

Султан разкрива пред Али Ръза, че е много разтревожена за Бенал и не разбира постъпката й. Али Ръза признава на Султан, че й се възхищава и двамата имат момент на близост, който силно ги смущава. Баръш и Зейнеп откриват таксиметровия шофьор, откарал Бенал, и узнават адреса, на който я е оставил. Мехди разкрива пред Джемиле, че е решил да разговаря с Дженгиз и да го помоли да го освободи от уговорката им. Нух дочува разговора им и приема с облекчение намерението на Мехди. Мето посещава Дженгиз в затвора и му съобщава, че Мехди не се справя с поверените му задачи, тъй като е прекалено зает с личните си проблеми.

Сакине признава пред Нермин, че се упреква, че тя е причината Мехди непрекъснато да присъства в живота на Зейнеп. Нермин я съветва да престане да се измъчва заради миналото и да се съсредоточи върху предстоящата сватба на Зейнеп и Баръш. Али Ръза събира смелост и предлага на Султан да се омъжи за него. Тя се смущава и не му дава отговор. Баръш и Зейнеп откриват жилището, в което е отседнала Бенал, и безуспешно се опитват да я убедят да разговаря с тях. По-късно Баръш съветва Зейнеп да даде време на Бенал, докато сама не пожелае да ги изслуша. Зейнеп му признава, че приема случващото се много емоционално, тъй като самата тя е била е изоставена от родната си майка. Баръш я призовава да престане да се терзае за миналото си и тя му благодари за подкрепата, която й оказва. По-късно двамата прекарват нощта в хотел и Баръш успява да разведри Зейнеп с шегите си. Тя го прегръща и му заявява, че го обича.

Нух уверява Мехди, че ще го подкрепи, ако желае да се завърне към стария си начин на живот и двамата честно да изкарват прехраната си. Те прекарват нощта, играейки табла и припомняйки си с умиление случки от миналото си. Али Ръза уверява Саваш, че няма да позволи на Мехди да съсипе щастието на Баръш. Нермин изтъква пред Сакине, че трябва да промени отношението си към Баръш, ако желае двамата да имат близки отношения.

На сутринта благодарение на жената, при която е отседнала Бенал, Зейнеп и Баръш убеждават Бенал да ги изслуша. Зейнеп изтъква пред Бенал, че решението й да избяга е погрешно. Изтъква, че не е успяла да задържи Мюжгян, тъй като Мехди има попечителство над детето като негов законен баща. Бенал изпада в паника, когато узнава, че дъщеря й е в дома на Мехди, и горчиво упреква Зейнеп, че му е позволила да я отведе. Зейнеп посочва, че единствено Бенал може да вземе Мюжгян от Мехди и я увещава да тръгне с тях.

Мехди посещава Дженгиз и му заявява, че не желае повече да управлява бизнеса му. Дженгиз подчертава, че Мехди може да се откаже единствено, ако му предаде в двоен размер сумата, платена за освобождаването му. Предупреждава го, че в противен случай ще навреди на близките му. Бенал се завръща със Зейнеп и Баръш в дома на Нермин и се извинява за постъпката си. Сакине, Нермин, Султан и Емине уверяват Бенал, че винаги ще я подкрепят. Нермин й предлага отново да стане нейна болногледачка. Мехди се прибира в имението и съобщава на Джемиле и Нух, че ще се завърнат в стария си квартал и ще започнат живота си начисто. По-късно тримата наемат къща, в която да отседнат. Пред дома им пристига Мето, придружаван от хората на Дженгиз. Мето заявява на Мехди, че трябва незабавно да предостави исканата от Дженгиз сума. Мехди нанася удар на Мето и го предупреждава да не доближава дома му. Мето дава разпореждане на хората си и домовете на Зейнеп и Баръш са обградени от въоръжени мъже. Наемниците обстрелват двете жилища. Ужасен от случващото се, Баръш вдига брат си от инвалидната количка и го отдалечава от прозорците. Жените в имението на Нермин също изпадат в паника и изплашени се събират в една от стаите.

Пред дома на Мехди пристига Мето, придружаван от хората на Дженгиз. Мето заявява на Мехди, че трябва незабавно да предостави исканата от Дженгиз сума. Мехди нанася удар на Мето и го предупреждава да не доближава жилището и близките му. Мето дава разпореждане на хората си и домовете на Зейнеп и Баръш са обградени от въоръжени мъже. Наемниците обстрелват двете сгради. Ужасен от случващото се, Баръш вдига брат си от инвалидната количка и го отдалечава от прозорците. Жените в имението на Нермин също изпадат в паника и изплашени се събират в една от стаите. Нападателите хвърлят през прозорците на двете жилища тухли, към които са прикачени бележки, че Мехди е отговорен за атаките. Когато мъжете се оттеглят, Али Ръза, Баръш и Саваш отиват в имението на Нермин, за да успокоят Зейнеп и близките й. Сакине горчиво се упреква, че е позволила Мехди да бъде част от живота им. Нермин от своя страна изтъква, че е била права в предупрежденията си за Мехди. Бенал признава през сълзи, че също е изгубила напълно доверието си към своя съпруг. Баръш изказва предположение, че не Мехди стои зад нападенията, а някой от враговете му. Изтъква, че Мехди не би застрашил живота на Зейнеп.

Мехди уверява Нух и Джемиле, че Дженгиз скоро ще ги остави на спокойствие, но по-късно се досеща, че Зейнеп може би е опасност и безуспешно се опитва да се свърже с нея. Зейнеп настоява да уведомят органите на реда за случилото се, но Баръш изтъква, че идеята не е добра. Той подчертава, че нямат основание да повдигнат обвинения срещу Мехди. Припомня й колко усилия е положила, за да оправдае бившия си съпруг. Баръш я съветва да проявят търпение, докато не разберат истината. Мехди пристига в имението на Нермин и с недоумение разпитва какво се е случило. Зейнеп, Нермин и Сакине гневно го обсипват с обвинения, докато Баръш призовава всички да запазят спокойствие. Мехди категорично уверява, че не той е организирал нападенията, но признава, че те са отмъщение на Дженгиз заради отказа му да работи за него. Мехди уверява, че ще се погрижи за безопасността на всички. По-късно Баръш съветва Мехди да не предприема действия срещу Дженгиз, но Мехди не се вслушва в думите му. Зейнеп става свидетел на разговора между двамата и дочува как Мехди заявява на Баръш, че му поверява всички, които обича.

Мехди посещава Дженгиз в затвора и гневно го упреква, че е застрашил живота на близките му. Заявява, че ще му върне дължимата сума и го заплашва с убийство. Дженгиз реагира с насмешка на заплахите на Мехди и му дава срок от 24 часа, за да осигури средствата. Мехди се прибира в дома си и с усилия премълчава случилото се пред Джемиле и Нух. Джемиле упреква брат си, че не е убедил Бенал да се завърне при него. Мехди изненадващо предлага на сестра си с Нух и Мюжгян да заминат за родния град на майка им Зелиха. Джемиле се досеща, че брат й прикрива нещо от него, но той отклонява въпросите й. Уверява я, че няма да позволи никой от близките му да пострада заради него.

Баръш споделя с Али Ръза, че трябва да намерят начин да помогнат на Мехди, преди да е пострадал. Али Ръза се обажда на свой стар приятел на име Сади, който по-късно пристига в имението. Мехди признава пред Нух огорчението си, че се е доверил на Дженгиз и е изложил всички на риск. Разказва му за нападенията над домовете на Баръш и Зейнеп и подчертава, че ще защити близките си, дори и с цената на собствения си живот. Сади вечеря със семействата на Баръш и Зейнеп и ги уверява, че ще им помогне да се противопоставят на Дженгиз. По-късно Сади и Али Ръза се отправят към дома на Мехди. Зейнеп тръгва с тях, за да отведе Мюжгян, въпреки че майките й се опитват да я възпрат. Сакине отправя благодарности към Баръш, че винаги подкрепя дъщеря й и го съветва да не позволява на нищо да разруши връзката им.

Сади, Али Ръза и Зейнеп пристигат в жилището на Мехди. Али Ръза предлага на Мехди да обединят усилията си, за да противодействат на Дженгиз и хората му. Мехди отказва и подчертава, че той и Нух ще се справят със ситуацията, но Али Ръза и Сади успяват да го разубедят да действа сам. Напрегната от разговора, Джемиле настоява да разбере какво се е случило и Зейнеп й признава за нападенията. Зейнеп убеждава Джемиле да я придружи до имението на Баръш заедно с Мюжгян. Джемиле се съгласява с неохота и преди да тръгне, умолява Мехди да й обещае, че няма да рискува живота си. Сади провежда разговор насаме с Мехди. Разказва му за трудното си детство и сложните отношения с баща си и съветва Мехди да се отърси от емоционалния товар на миналото си, за да действа по-разумно. Мехди признава пред Сади, че Дженгиз го изнудва за огромна сума. Сади уверява Мехди, че ще му помогне да покрие дълга си, но го предупреждава, че това няма да е достатъчно, за да го предпази от Дженгиз. Докато пътуват към имението, Али Ръза, Зейнеп и Джемиле са обградени от хората на Мето. Те принуждават Али Ръза да спре автомобила си и отвличат Мюжгян и Зейнеп. Али Ръза незабавно уведомява Баръш, а Джемиле – Мехди. Мето отвежда Зейнеп в отдалечена къща и я предупреждава да не прави опити да избяга. Уверява я, че тя и бебето ще бъдат освободени, когато Мехди изплати дълга си. Султан и Емине безуспешно се опитват да успокоят разтревожените Сакине, Нермин и Бенал. Нух и Сади уверяват Мехди, че ще открият Зейнеп и Мюжгян невредими. Мехди изпада в нервна криза и отчаяно се опитва да овладее емоциите си. Баръш отвежда Джемиле и Али Ръза в дома си и заявява, че ще се опита да открие Зейнеп. Али Ръза се противопоставя категорично на желанието на племенника си и го призовава за търпение. Мехди се обажда на Мето и го обсипва със заплахи. Мето съобщава местонахождението на Зейнеп и Мюжгян и припомня на Мехди, че му остават четири часа, за да занесе откупа за тях. Нух безуспешно се опитва да убеди обезумелия Мехди да позволи на Сади да занесе сумата. След като не успява, се отправя към адреса с него.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.