Актьори

Суде Доар за напускането си от „Не ме оставяй“, за скорошната си сватба и за повратната точка в живота й

Дебютира с главната роля в „Не ме оставяй“.

Тя играе Съла в първия си телевизионен сериал „Не ме оставяй“, чистосърдечна студентка по право, която се сблъсква с противоречията на големия град. Тя дълбоко въздейства на Тарък със своя топъл и оптимистичен възглед за живота. Съла, която винаги иска доброто на другите, ще се откаже от любовта си, защото мисли за семейство Саяр. Но любовта няма да я остави.

Суде напуска сериала в края на третия сезон. А причината – сценарият! В сезон 4 ще има много важни промени в сюжета. В резултат на тези промени трима от четиримата главни актьори на „Не ме оставяй“ ще се сбогуват със сериала.

Цели 3 години… Не знам дали сме вървели заедно по тези пътища, дали сме израснали заедно… Научих толкова много за живота. Срещнах толкова красиви хора, научих такива неща, че нямаше начин да ги науча другаде… Искам да изкажа своята благодарност на всички! На първо място, моят единствен учител, моят уважаван режисьор, който ме обучаваше – Гюрсел! На скъпите ми продуценти. Благодаря много на всички мои колеги, които работиха толкова усилено за това, което нямаше да се случи, ако не бяха те 🙏🏻 Толкова се радвам, че пътищата ни се пресякоха! Всеки момент, който оставяме след себе си, е безценен за мен!

Суде Доар вдигна сватба на 18 март тази година. Актрисата свърза живота си с Мерт Орман.

– Разкажи ни малко за себе си… 
– Родена съм през 1997 г. в Истанбул. Баща ми е пенсиониран полицай, майка ми е домакиня и имам една сладка сестричка. Имах палаво детство, научих се да чета и пиша на две години и половина, а на умножение и деление на три. Преместихме се в Мерсин, когато бях на 5 години. Част от детството и младостта ми преминаха там. Учих в математическия факултет на METU в Анкара. Давах частни уроци и работех като административен асистент във фирма. Не се задоволявах с това, ходех на уроци по танци и тренировки по зумба.

– Как реши да станеш актриса?
– Изкуството винаги е било в мен, много се интересувам от литература, въпреки че мисля числено, исках да се изразявам вербално. След като прочетох статии за това да си актьор, реших, че професията, която наистина ме привлича, е актьорската. Докато си мислех дали първо да се обуча по актьорско майсторство и да отида да се срещам с агенциите, попаднах на интервю с моя учител Коркут Баран, когото ще нарека мой герой и повратна точка в живота ми. И кандидатствах в агенция „Майдоноз“, която той притежава. Седмица по-късно ми се обадиха и ме поканиха на интервю. И така започна моето приключение. Слушам Коркут Баран и правя това, което той ми казва.

– Какви съвети ти дава твоят мениджър Коркут Баран?
– Той казва, че актьорската професия е трудна, че първо трябва да премина обучение по актьорско майсторство, след това да танцувам, след това да свиря на музикален инструмент и накрая да премина обучение по езда. Направих всички тези неща.

– Как се включи в „Не ме оставяй“? Какви бяха първите ти сцени?
– Получих обаждане от моята агенция. И направих прослушване за сериала. Два часа след прослушването ме включиха в сериала с образа на Съла. Беше толкова невероятно, толкова прекрасно чувство. Никога няма да забравя първия си ден. Моят скъп режисьор, Гюрсел Атеш, ми помогна много. За мен ще остане много специален човек. Бяхме в Гьолбашъ и времето беше много студено. Бях облечена с щампована пола и тънка блуза с яка. Освен студа навън усетих и такъв студ по гръбнака, сигурно от вълнението; не можех да използвам гласа си правилно от вълнение, не знаех къде да сложа ръката си и вървях, като подскачах. Чувствах се все по-добре с всеки изминал ден, беше най-хубавото чувство в живота ми.

– Какво е чувството да бъдеш главната роля в първия си проект на толкова ранна възраст?
– Мога да кажа, че е неописуемо чувство. Вълнение и щастие, както и безпокойство. Бих искала да благодаря на нашите продуценти, режисьори и целия екип на сериала за тези добри реакции.

– Говорейки за драматичния екип, как са нещата на снимачната площадка?
– Ние се грижим за всичко по много професионален начин. Но това, което правим, е наистина трудно. И за мен беше много хубаво, че започнах актьорската си кариера с ежедневна драма. Имаме наистина силна връзка с нашите режисьори на снимачната площадка и тя става по-силна, докато работим.

– Как прекарваш свободното си време извън работата? 

– Занимавам се с йога, така че обикновено се разхождам вкъщи, интересувам се от френското кино от 60-70-те години и се опитвам да ги гледам. Като любител на морето при всяка възможност тичам до него и го слушам.

– Какви идеи или мечти имаш за бъдещето?
– Когато остарея и погледна назад, искам да кажа „на добър час“. Искам да съм оставила следа в този свят, да съм направила полезни неща и всъщност с моите преживявания искам да бъда надеждата, която да ръководи следващото поколение. Искам да осиновя деца сираци, доколкото мога, и искам да ме помнят с усмивка. Тези мечти ме правят щастлива и ми напомнят, че трябва да давам най-доброто от себе си сега.

– Ние сме във време, когато изглежда много лесно да си известен. Лесно ли ти беше?
– Не започнах този път, като си казвах, че ще бъда известна, звезда или популярна. Стремях се да стана актриса. Да си актьор е трудно, разбира се, особено ако си лесен човек, мога да кажа, че е невъзможно. Това е правилната цел за някой, който е стабилен служител и се стреми да се усъвършенства. Ако живеете живота си, като планирате и работите с добър мениджър, вече изживявате този предизвикателен процес професионално като приятно предизвикателство. Аз съм щастлив човек в това отношение.

– Какво е чувството да те разпознаят на улицата?
– Толкова се вълнувам, когато ме гледат с искрените си и развълнувани очи. Показват толкова искрени чувства, че не мога да ви опиша. Когато ролята, която играя в сериала, е невинна, хората ме гледат по-състрадателно. Обикновено получавам добри реакции от хората.
– Имаш ли специални тайни за красота?
– Мисля, че тайната на моята красота е, че винаги почиствам грима и кожата си, нанасям алое вера и не използвам често козметика и грижа за кожата.
Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.