Филми

Смарт Коледа (2018) Онлайн с Бг аудио


Плеър 2:


## Режисьор : Мария Веселинова

## В ролите : Константин Гергинов, Кръстьо Лафазанов, Калин Врачански, Константин Лунгов, Константин Икономов, Радослава Неделчева, Николай Бранзалов, Станислав Пеев, Васил Димитров, Живко Джуранов и др.

## Държава : България

## Година : 2018

## Времетраене : 91 минути

## Субтитри : Български, Английски, Руски, Немски, Испански – вградени във видео контейнера

## Резюме : Филмът разказва за едно съвременно момче. Това е 9-годишният Марти, който е увлечен от компютърните игри и социалните мрежи. Той безкрайно се отегчава от коледния дух, завладял семейството му на Бъдни вечер. Когато двамата със сестра му заспиват, в стаята влизат елфи, които събират писмата за добрия старец. Момчето ги проследява през вълшебен портал и попада в работилницата на Дядо Коледа, където елфите не смогват с графика и са напът да се провалят. Момчето успява да убеди Дядо Коледа да се модернизират и оглавява работилницата, измествайки стария ръководител Работливко. След доста усилия успява да научи елфите да си служат със смарт технологиите, обаче вместо да работят с тях, те се пристрастяват към Елфбука и игричките…

Филмът Смарт Коледа е първият български семеен коледен филм, както и първият съвременен филм за деца, правен през последните десетилетия у нас. Темата на филма е за човешките отношения и как прекаляването със смарт технологиите може да ги застраши. Подходът на филма, разбира се, не е „размахване на пръст“, а напротив – с много чувство за хумор и развлекателен сюжет цели да завладее сърцата на малките и големите зрители.