Спорт

Скандалът с Лионел Меси и „Златна топка“ придобива огромни размери


Лотар Матеус обяви, че наградата за аржентинеца е пълен фарс и тя е трябвало да бъде присъдена на Ерлинг Холанд

Скандалът, в който бе замесен Лионел Меси след спечелената „Златна топка“, придобива огромни размери. Всичко тръгна от две изказвания – едното на Лотар Матеус, а другото на испанския журналист Томас Ронсеро.

Германецът обяви, че наградата за аржентинеца е пълен фарс и тя е трябвало да бъде присъдена на Ерлинг Холанд.

Пишещият за вестник „Ас“ пък отсече, че трите от „Златните топки“ на Меси са напълно незаслужени – настоящата, която е рекордна осма за Лео, и тези от 2010 и 2021 г. За капак Кристиано Роналдо хареса в социалните мрежи написаното от Ронсеро.

Последва огромна реакция в Аржентина, където из интернет пространството завря и закипя. Фенове засипват с обиди Матеус и испанския журналист, когото наричат „подлога на Реал и Кристиано“.

Други запалянковци пишат, че Лотар и Германия са спечелили по скандален начин световната титла през 1990 година след „отсъждане на най-смешната дузпа“.

Лайкът на Кристиано също подлуди мало и голямо в Аржентина, като и по негов адрес бяха изстреляни много нецензурни изрази.

След Роналдо реакция имаше и от друг настоящ футболист. Световният шампион от 2022 година Анхел ди Мария защити Меси, написвайки само три думи на Матеус: „Плачи някъде другаде“. Настоящият нападател на Бенфика добави смеещи се личица.