Актьори

Шеввал Сам от „Опасно изкушение“ за живота без баща, за купуването на дрехи втора употреба и за мъжа си


Шеввал Сам е една от най-красивите жени в Турция.

Родената на 11 ноември 1973 г. в Истанбул актриса е дъщеря на известната артистка Леман Сам. Шеввал има сестра.

През 1993 г. се омъжва за Метин Текин, един от легендарните футболисти на Бешикташ, и от този брак се ражда синът им Тарък Емир. Шест години по-късно се развеждат. От 14 години има връзка с музиканта Сарп Маден.

Като малка винаги се е чувствала щастлива, че е дъщеря на Леман Сам. Двете дъщери наричат ​​майка си „Леманне“. „Майка ни отгледа сама. Отглеждането на две красиви и талантливи момичета не беше лесно. И трите имахме властни страни. Благодарение на нашите универсални ценности и спокойно поведение, някои светски елементи като слава и пари, не бяха определящи в живота ни. Станахме три могъщи жени, които успяха да бъдат личности сами, особено майка ми, и дори три мощни фигури независимо от пола.“

Завършила е висше образование в графичния отдел на Факултета по изящни изкуства в университета „Мармара“. Стартира телевизионното си приключение през 1993 г. със сериала „Супер татко“. „В първия ден на снимане имах температура 39 градуса от страх.“

Определя се като свободолюбива, предизвикателна, трудолюбива, страстна, естествена, искрена, любител на природата. Не яде месо от 20 години. Обича да рисува и пише.

Екранната Ендер не обича нощния живот, така че не е особено социална. „Не съм много социален човек, но е приятно да съм с някого, с когото мога да говоря за живота.

С течение на времето чернокосата красавица със светли очи променя начина си на изразяване. Тя не е човек, който се меси в живота на другите и казва: „Живей като мен!“ Уважава свободните пространства на хората. „Предполагам, че няма нищо по-добро от това. Научих си урока, докато плащах цената му. Внимавам какво и как го казвам. Не го правя грубо и негативно, както преди. Когато промените езика си, можете да станете по-разбираем.“

Сам обича актьорството. Вижда го като лабораторно изследване на хората. Музиката е форма на изразяване за нея. „Обикновено пея любимите си песни. Изпробването на различни стилове е друг вид процес на откриване. Всички те имат различни отговори в мен. Разнообразието на света е вдъхновение за мен.“

Турската актриса обича комедията: „Има забавни моменти в живота, сценарият, написан от око, което ги улавя, ще бъде приятен за мен. От друга страна, харесвам оригинални драматични истории. Никога обаче не съм участвала в проект, който да разказва фашистка история, да обърква хората с грешна информация.“

Обича да следи социалните медии, тъй като работят много добре за повишаване на осведомеността. Въпреки това смята, че интернетът може да бъде по-опасен от алкохола.

За какво харчи най-много? Прави покупки според нуждите си. Купува си дрехи и от магазини втора ръка. „Много от сценичните ми дрехи са втора ръка. Предпочитам да дарявам в приют или да образовам дете, вместо да плащам десетки пари за тоалети.“

Шеввал Сам преувеличава характера на Ендер

Ендер се различава много от ролите, които актрисата е играла преди… Причината за това е, че е много дискретна и преувеличена.

Някои зрители намират характера на Ендер за твърде екстравагантен. Това обаче се прави умишлено и Шеввал Сам полага допълнителни усилия, за да създаде онази преувеличена атмосфера. Сам, която искаше да играе лоша жена, го постигна с Ендер.

Продуцентът на сериала Фатих Аксой е поискал това от актрисата. „За първи път Фатих Аксой успя да покаже тази смелост. Той ми предложи тази героиня. Дори ми каза: „Това не е естествен характер, а протестен. Така че преувеличавай я, колкото можеш повече. Много е трудно да се правят движения в стил Ендер в ежедневието.“

– Има сцени с много интриги…
– Това е „Опасно изкушение“, какво ще се случи, ако не интриги?

– Ендер Аргун в „Опасно изкушение“ е интересна и амбициозна героиня, доста далеч от героините, които сте играли преди. Въпреки че в края на 2-ри сезон разбираме, че в живота ѝ са ѝ се случвали нещастни събития и затова тя всъщност е станала такава…
– Точно както казваш е. Така е и в живота. Няма такова нещо като абсолютно добро или абсолютно лошо. Някои хора превръщат преживяванията си в нещо добро, вземат си поуки, други стават амбициозни и търсят отмъщение. Пряко пропорционално е на това колко човек допринася за процеса си на съзряване, какво решава или осъзнава. Най-много ми допада името на нашия сериал. Защото „Забранената ябълка“ е метафора във всички вярвания, която описва как човек попада в капана на душата си. Човек отхапва от забранената ябълка и е изгонен от Рая. И тук, когато погледнете всички герои и техните модели на поведение, събития, реакции или цели, винаги виждаме човешките слабости – отнемане, унищожаване, власт, пари, красота, интриги, лъжи, удар в гърба, нечестност, всичко това са капани, поставени пред човешката душа. Всеки герой от поредицата всъщност яде тази забранена ябълка и е изгонен от небето, тоест виждаме герои, които са излезли от пътя на човечността. Затова се нарича „Забранената ябълка“. Много е символично. Не мисля, че в сериала има щастливи герои. „Забранената ябълка“ е историята на души, които никога няма да бъдат доволни от краткосрочното си удовлетворение и щастието им изчезва като сапунени мехурчета в свят, който винаги е фалшив.

– Ендер също е героиня, която се опитва да оцелее в този свят…
– Тя е жена, която е преминала през всички сурови и тъмни процеси в живота като тормоз, унижение, презрение, бедност, изоставяне, онеправдаване, насилие, изхвърляне и вина, и е изградена върху тази хлъзгава почва. Затова борбеният ѝ дух я мотивира да не попада отново на това място. Днес виждаме много примери за това. Тенденциите се промениха. Преди сто години хората може да са работили години наред, за да предадат своето изкуство. Пет поколения са носели едни и същи обувки. Днес облеклото във всички търговски обекти, продуктите, произведени в Китай, които се консумират, компютрите и телефоните… Това всъщност е порочен кръг, който се развива в структурата на обществото. В този смисъл Ендер е бореща се жена, която е преминала през страдание, намерила е възможност, избягала е и докато е мислила, че се е осигурила, изведнъж се съсредоточава върху целта си да възвърне силата си, така че да спечели всичко и никога повече да не го губи. Несправедливо ли е? Всъщност може би не е толкова несправедливо, но това, което правят, не е метод, който да бъде следван.

– Хумористичният елемент на поредицата е главно в сцените, в които сте Вие. Как се чувствате в толкова драматична, тежка работа, пълна с интриги и хумор?
– Наистина, когато човек е в голяма драма, може да преживее най-абсурдното събитие в света, или героите може да са злонамерени и глупави, но тяхната природа може да е много смешна. Тя може да прави интриги, но може да има хумор в нейното възприемане на живота. Мисля, че Еда Едже е създала Йълдъз по този начин, защото е един от най-смешните и сладки хора в света, много е интелигентна. Хуморът е пряко пропорционален на интелигентността. Тя добави това към Йълдъз. Реакциите ѝ на събитията я превърнаха в симпатична злодейка. И Ендер, и Йълдъз имат една и съща цел. Те са като огледало една на друга, но Ендер е по-самоука, по-визионер, Йълдъз има повече късмет. Ендер е положила много усилия и е работила за себе си. Йълдъз също е умна, има енергията на младостта, сладка е и има късмет. Има много забавни моменти. Правя много злини, амбициозна съм, кроя интриги. Изобщо в диалозите, когато се изправим лице в лице с Йълдъз, хуморът в нея експлодира още повече. Толкова се наслаждавам на тези сцени, че искам да ни пишат сцени през цялото време. Сцените с Ендер и Йълдъз и Джанер са ми любими. Между другото, обичам комедията. Понякога си мислим колко много бихме се забавлявали, ако „Опасно изкушение“ имаше тъмен хумор или беше комедиен сериал.

– На какво дължите красотата и формата си? Имате ли специални рецепти?
– Нямам специална рецепта. За мен здравето е преди красотата. Храненето е много важно. Почистването на кожата е много важно. Оплаквам се, че не мога да включа някои спортове в живота си, но понякога се изморявам толкова, че не мога да остана във фитнеса. А трябва да се превърне в навик.

– Преди няколко години казахте, че стоите настрана от ботокса, който е незаменим, както за мъжете, така и за жените. Все още ли сте на това мнение?
– Все още, да. Имам нужда от изражението на лицето си. Имам по-силна мотивация от това „трябва да съм красива“. Има хора, на които им подхожда, аз не съм от тях. Мисля, че йога за лицето също помага. Освен това трябва да има манипулации, които не променят изражението. Стига да не желаете да бъдете някой друг освен себе си.

– Мислите ли да се омъжите отново?
– Аз съм против брака (смее се). Изобщо дори не обичам брака. Тествано е, неодобрено е. Нямам нужда от документ за любов. Изпитвам изключително уважение към онези, които се женят, но аз не го приемам. Не е нужно да доказвам тази любов на никого, като се омъжа.

– Трудна жена ли сте?
– Не знам, трябва да попитате другите за това. Може да имам трудна страна, но мисля, че зависи от човека. Очакванията на всеки са различни.

Заповядайте в официалната фейсбук група на сериала – https://www.facebook.com/groups/361809118456879Тук ще качваме епизоди, снимки и новини свързани със сериала.

Exit mobile version