Тв новини

Шевал Сам празнува рождения си ден на „Фестивал на мъртвите“ в Мексико

Шевал Сам отпразнува своя 50-ти рожден ден с интересен костюм, като танцува на Фестивала на мъртвите в Мексико.

Известна както с пеенето, така и с актьорското си майсторство, Шевал Сам посрещна своя 50-ти рожден ден с уникално празненство. Отдавна мечтаела за Фестивала на мъртвите, Сам отиде там и празнува своя рожден ден, като танцува с интересен костюм.

Играейки персонажа Ендер в сериала „Забраненият плод“, тя покори сърцата и получи овации за своето представяне, което донесе успех и извън родината ѝ. Шевал Сам също е много коментирана заради своите публикации.

Летейки до Мексико за своя 50-ти рожден ден, Шевал Сам участва в дългоочаквания фестивал. Тя се гримира специално за рождения си ден и избра интересен костюм. Красивата актриса празнува „новата“ си възраст с интересен танц.

На 50 години, Шевал Сам отпразнува рождения си ден на своята най-голяма мечта – Фестивала на мъртвите.

В социалната си медия Шевал Сам сподели: „Пиша ви от много далеч (разлика от 11 часа), тази година реших да вляза в „новата“ си година с 11 часа закъснение, но ще  ги „компенсирам“, когато се върна. Исках да ‘умра’ за ден на Фестивала на мъртвите и да се върна обновена в родината си. Да си на тази планета 50 години е много интересно, като се замисля…

Обичам историята си с всичките ѝ възходи и падения. От много години мечтаех да отида на Мексиканския Фестивал на мъртвите… в страната на моята принцеса. Тази година осъществих тази мечта на моята половин вековна възраст. Светът се променя всеки ден, трябва да пътуваме и да разглеждаме.

Мога да кажа, че имах най-хубавата ваканция в живота си. Споделям няколко снимки. Ще има още. Да започна. Благодаря на всички, които празнуваха моя  рожден ден. На тези, на които успях и не успях да отговоря… Вашата любов е много ценна за мен, моля не забравяйте това.“

Фестивалът на мъртвите, познат още като Деня на мъртвите (Día de Muertos) в Мексико, привлича вниманието не само със своята богата история, но и със своите съвременни проявления. През 2023 година, фестивалът е отбелязан с разнообразни събития и празненства, които засилват културната важност на този празник.

Произход на фестивала: Интересен факт за фестивала е, че големият парад, който сега е част от празненствата, всъщност не е стара традиция. Той започва след 2015 година, вдъхновен от изображението на карнавал на Деня на мъртвите в Холивудския филм „007 Spectre“. Това събитие, което не е традиционно за столицата на Мексико, беше прието от местните власти и се превърна в ежегодно празненство с пищни паради, които включват огромни фигури на черепи от  хартия, карнавални коли, традиционни танци, оферти, фойерверки и концерти​​.

Събития и празненства през 2023 година: Големият парад за 2023 г. се състоя на 4 ноември, като започна от входа на Боске де Чапултепек и завърши на площад Зокало в столицата. По време на парада участваха около 3000 участници, включително 9 карнавални коли, 83 специални творчески състави, създадени за фестивала и 12 подвижни елемента, стилизирани, специално за събитето. Те преминаха през главните улици на града, като  фестивала завърши с грандиозно затваряне, включващо фойерверки, дронове, светлинни шоута и концерт.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.