Актьори

Севда Ергинджи за отношенията си с Онур Туна и за негативните коментари за ръста й


Младата актриса, позната на българските зрители като Зейнеп от „Опасно изкушение“, мрази да се явява на кастинг.

Севда Ергинджи е израснала в Истанбул. Майка ѝ е домакиня, баща ѝ е оператор. Когато е съвсем малка, родителите ѝ се развеждат. Севда има по-малки брат и сестра от страна на майка си. „Бях на три години, когато родителите ми се разделиха, така че не бях наясно какво става. Баща ми ме отгледа. Връзката ми и с двамата е добра.“

За първи път се появява в детския театър на 5-годишна възраст. „Когато си мисля за детството ми, веднага се сещам за пиесите, които играех. Когато за първи път излязох на сцената в училище, бях много млада – само на 15 години. Мразех училището и бях много асоциална. За мен сцената беше мястото, където можех да дишам, да съществувам и да науча много.“

Севда е открита от известния актьор Озан Гювен (Джан Манай от „Божествено“). „Бях в училищния театър в гимназията и осъзнах, че мога да играя. Първо, бях обучена в „Компания Самовар“. Тогава играх в детски игри. От една страна, училищният театър, от друга, детските игри… Имах възможност да работя с Йълдъз Кентер. Един ден Озан Гювен дойде да ни гледа. Той ме препоръча на продуцентската компания и така попаднах в сериала, озаглавен „Тъмно червено“.

Красавицата заявява, че с екранния си партньор в „Опасно изкушение“ Онур Туна са се разбирали много добре, но: „Ние сме като брат и сестра с него. Той гледа на мен като на своя сестричка. Изобщо не е така, както се пише в пресата.“

Екранната Зейнеп, на която не ѝ харесва да прави планове за бъдещето си, обича да прекарва времето си вкъщи с котките си. „Имам 3 котки и 1 куче. Отнема ми много време, за да се грижа за тях.“ Тя също обича да готви и да прави керамика.

Не е фен на модата. „Нямам време да следя и прилагам модата. Всяка сутрин ставам рано и отивам на снимачната площадка. Там моят приоритет е комфортът.“

Актрисата споделя, че когато получава нов сценарий, го чете и ако има история, която я вълнува, прави всичко възможно, за да се включи в нея. Пробните кадри, прослушванията са от съществено значение за много режисьори, но Севда Ергинджи мрази прослушванията, никога не се харесва и се изнервя. На снимачната площадка е нещо друго – там е сигурна в себе си.

В личен план младата актриса даде нов шанс на любимия си Йълмаз Кунт, след като го хвана да пише съобщения на друга.

– Какво те привлече в „Опасно изкушение“?

– Исках да играя героиня като Зейнеп от дълго време. Преди това участвах в тежки драматични и комедийни сериали. Очаквах по-модерно и сладко момиче, актьорският състав и екипът също бяха страхотни.

– На какво те научи Зейнеп?
– Тя ме накара да се изправя пред себе си. Имаме много сходни аспекти. Тя се опитва да остане силна и аз съм такава.

– Предпочиташ да работиш в различни жанрове. Защо?
– Подхранва ме, удовлетворява ме и ме развива. За да се подобря още малко, искам да разкрия друга моя страна.

– Много се говореше за разликата във височината между теб и партньора ти Онур Туна…„.

– Много се смяхме на това на снимачната площадка. Онур е висок 1,97 метра, а аз съм 1,59 метра. Публиката го хареса, но…

– Зейнеп реагира на брака на сестра си Йълдъз (Еда Едже), който е за пари и отмъщение. Как би реагирала на тази ситуация?
– Мисля като Зейнеп в това отношение. Ако ще бъде брак по любов, ще го приема. Но ако са намесени пари, бих реагирала дори по-остро от Зейнеп.

– Как върви натоварената обстановка на записите?
– Имаме правило да работим поне 12 часа на ден. Това е нещо обещаващо за индустрията.

– Можеш ли да се разхождаш свободно по улицата?
– Да, не отказвам на желаещите да се снимат. Не мога да си позволя да се прибера.

– Казваш, че получаваш много упреци за външния си вид. Как се чувстваш от това?
– Много се пише за физическите ми данни и ако по-рано ми се струваше смешно, сега съм много разстроена и ме притеснява… От 17 години съм на снимачната площадка и се занимавам с актьорско майсторство. През целия този период вероятно имаше 10 души, които наистина ме укориха във връзка с актьорството… В допълнение към тях има милиони коментари и всички те са свързани с физическите ми данни… Не се опитвам да стана модел с височина 1,59. Занимавам се с актьорство. Аз съм в мир със себе си. Разбира се, имам недостатъци. И тези недостатъци, когато ми пречат, ще ги поправя.

Заповядайте в официалната фейсбук група на сериала – https://www.facebook.com/groups/361809118456879Тук ще качваме епизоди, снимки и новини свързани със сериала.