Тв новини

Сериалът „Марсилия“ започва по БНТ 1


В петък (13 май) от 22:00 ч. по БНТ 1 започва сериалът „Марсилия“, който ще се излъчва всяка делнична вечер. Режисьори на лентата са Флоран Сири и Тома Жилу, а в него зрителите ще видят актьорите Жерар Депардийо, Беноа Мажимел, Жералдин Паяс, Надя Фарес, Стефан Кайар и други.

Сценарият е дело на Дан Фанк, оператор е Джани Фиоре Колтелачи, а музиката е композирана от Александър Депла.

В сериала „Марсилия“ сюжетната линия разказа за Робърт Таро (Жерар Депардийо), който е кмет на Марсилия от двайсет и пет години. В предстоящите избори, той се изправя срещу своето протеже – амбициозен, млад политически играч, който не отстъпва на Таро по безапелационност и властолюбие. Това е разказ за отмъщение и за политически игри, в които са замесени наркобосове и гангстерски структури от кварталите, превърнали се в гета. Но големият залог е града Марсилия, който и Таро и Барес обичат….

В първия епизод на „Марсилия“ Робер Таро е кмет на Марсилия и фен на отбора „Олимпик“, Марсилия. Негов заместник е Лука Барес, когото той е взел под крилото си. Робер Таро смята да прокара в Общинския съвет проект за благоустрояване на пристанището с изграждане на марина и казино. Робер Таро смята да отстъпи поста си на кмет на младия Лука Барес. В Общинския съвет текат дебати за проекта за яхтено пристанище. Готвят се да гласуват. Проектът на кметството печели. За да се пристъпи към изпълнение на проекта трябва да гласува Съвета на пристанището, в който има различни представители. В Съвета участва и Лука Барес. Но една от участниците, на която Таро разчита за потвърждение не се явява на заседанието…

Гледайте сериала „Марсилия“ от 13 май, всеки делничен ден от 22:00 ч. по БНТ 1