Актьори

Пуснаха сладолед с Джан Яман в Италия

Джан Яман несъмнено е най-известният и харесван турски актьор в Италия. Звездата от сериалите „Любов на инат“ (İnadına Aşk), „Горчиво и сладко“ (Dolunay) и „Свободен дух“ (Erkenci Kuş) се радва на огромна любов от стотиците хиляди свои почитатели на Ботуша. Взимайки под внимание колко харесван е Джан в Италия, тамошни търговци умело се възползваха от популярността му и започнаха да продават… сладолед с неговия облик! 

Фотос от сергия за сладолед, на който е изложен обликът на Джан Яман, за отрицателно време обиколи социалните мрежи и се превърна в международен феномен. Идеята да създадат сладолед, който да продават с лика на актьора, е на три негови големи италиански фенки, въртящи бизнес с малка сладкарница – Барбара Буратто, Мануела Бадиньо и Пупа ди Салво. Сладоледаджийницата „Lung’Orba“, от която може да се закупи сладоледа с Джан Яман, се намира в града Алесандрия, Северна Италия. 

Сладоледът с Джан Яман съдържа в себе си мед, карамелизирани смокини и фъстъчено масло. Създалите рецептата се хвалят, че именно тези вкусове съчетават и символизират привлекателността на актьора. 

Любопитно е, че това не е първият продукт, продаващ се с образа на Джан Яман, в Италия. По-рано на тамошния пазар бяха пуснати парфюм, диван, сет от чаши за кафе и дори скъпоценен камък с името на звездата. 

В момента в Италия по тамошния Canale 5 с голям успех се излъчва романтичната комедия от 2018 г., оглавявана от Джан Яман – „Свободен дух“ (Erkenci Kuş).