Авто & Мото

Новата полицейска кола в Дубай: 542 конски сили, 3,9 секунди до 100 километра ВИДЕО


Полицията на Дубай се сдоби с Bentley Continental GT за 300 000 долара. Световно известният автопарк на полицията в Дубай е попълнен с още един луксозен автомобил.

Представителният офис на марката Bentley публикува презентационно видео на новото Bentley Continental GT V8 в стил на „полицейска“ кола. Съобщава се, че тази машина е влязла в експлоатация през юли. Цената на луксозния седан е 300 хиляди долара.

Автомобилът е оборудван с бензинов 4-литров V8 с двоен турбокомпресор, осигуряващ мощност от 542 к.с. и ускорение от 0 до 100 км / ч за 3,9 секунди. Максималната скорост е обявена от 250 км / ч, но очевидно това ниво се задава по електронен път.

Трябва да се каже, че предишното поколение Continental GT също беше включено в градската полиция на Дубай. Тази кола имаше под капака по-сложен W-12 с обем от 6 литра с мощност от 575 к.с., но самата кола беше малко по-малко пъргава: тя ускоряваше от 0 до 100 „само“ за 4,2 секунди.

Цената на колата беше 180 хиляди евро.

Bentley представя наследника като „нова част от луксозната флотилия от патрулки на дубайската полиция“, която е наистина известна в цял свят.

Тя се състои от спортни автомобили, при това в най-„форсираните“ им версии: Ford Mustang Shelby, Chevrolet Camaro SS, Audi R8, BMW M6 Gran Coupe, Mercedes-Benz Brabus G-Wagen 63 AMG, Mercedes-Benz SLS AMG, Nissan GT-R, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, McLaren MP4-12C, Aston Martin One-77 и Bugatti Veyron.