Актьори

Несрин Джавадзаде е в стрес от земетресението в Турция

Актрисата Несрин Джавадзаде, която стана лице на марката за бижута миналата година, беше забелязана на панаир на бижута предния ден.

Несрин Джавадзаде посети щанда на марката Storks в изложбения център на CNR. Тя изрази дълбоката си скръб от земетресението, като каза: „Ние сме много силна държава. Показахме на целия свят как се обединяваме. Ще преодолеем черните дни заедно. Притеснявам се за Истамбул и възможно земетресение, но не за себе си,а за семейството ми. Надявам се да намерим трайни решения. Преди няколко дни присъствах на театрално представление на 3 етажа под земята в Кадъкьой. Повярвайте ми, мислех само за земетресението. Сега съм постоянно притеснена.“

Несрин Джавадзаде (на азербайджански: Nəsrin Cavadzadə; родена на 30 юли 1982 г.) е турска актриса от азербайджански произход.

Биография

Несрин Джавадзаде е родена в Баку, Азербайджанска ССР (сега Азербайджан ). Тя се премества в Истанбул с майка си на 11-годишна възраст.

Джавадзаде посещава Özel Bilgi Lisesi в Şişli за средно образование и се записва в драматичния клуб, след средното училище тя посещава Şişli Terakki Lisesi, където става част от драматичния клуб, докато учи, тя  направи пет късометражни филма, които бяха показани на местни и международни фестивали, включително Berlinale Talent Campus, и получиха различни награди.

След като завършва гимназия Şişli Terakki, тя се записва в университета Мармара , факултет по изящни изкуства, отдел за кино и телевизия. Тя прави своя телевизионен дебют в Yersiz Yurtsuz и след това се появява в различни телевизионни сериали, включително Samanyolu , The Girl with the Red Scarf , Ağır Roman Yeni Dünya , Görüş Günü Kadınları и Küçük Ağa .

Тя беше наградена от Международния филмов фестивал Golden Orange в Анталия за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в To Better Days през 2011 г. и за най-добра актриса в The Lamb през 2014 г.

Тя е внучка на видния азербайджански учен Мирмаммад Джавадзаде .

Личен живот на Несрин Джавадзаде

Несрин Джавадзаде се срещаше с турския актьор Гьокхан Алкан от ноември 2020 г. През юни 2022 г двойката се раздели.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.