Актьори

Коя е любимата на Акън Акъньозю от „Вятърничав“

Сърцето на Акън Акъньозю не е свободно от доста време.

Актьорът от „Вятърничав“ е щастливо обвързан с дългогодишната си приятелка Сандра Пестемалциян.

През 2019 г. със старта на „Вятърничав“ медиите в Турция не спират да проучват любимата на Акън заради огромния интерес към актьора.

Сандра често го посещава на снимачната площадка на сериала и въпреки че масово феновете му не я харесват, той от дълги години е с нея.

Пред журналистите двамата признават, че за момента не планират да се женят, тъй като са щастливи и така. Те се срещат и влюбват в Америка.

По професия блондинката е маркетинг специалист в продажбите. Родена е през 1995 г. в Истанбул, като през 2016 г. заминава да учи в САЩ.

Акън е роден на 22 септември 1990 г. в Анкара, Турция. Завършва специалност „Математика“ в Калифорнийския университет в Бъркли, САЩ, където живее около шест години, преди да реши да стане актьор.

Екранният Миран дебютира през 2014 г. в игралния филм „Азраил“. Първата му поява на телевизионен екран е в историческия хит „Великолепният век: Кьосем“ през 2015 г. в ролята на Иван Али. През 2017 г. оглавява комедията „Семейство Аслан“, където си партнира с познатата и в България Бурджу Йозберк (Назлъ от „Слънчеви момичета“). Ролята, която го прави световноизвестен, е тази на Миран във „Вятърничав“, който все още се снима в Турция.

За блестящото си превъплъщение Акън печели редица престижни награди, а световното списание „Forbes“ го включва в топ 10 на най-известни турски актьори. В момента Акъньозю е най-популярният турски актьор в Латинска Америка, Северна Америка, Централна Азия и Европа.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.