Актьори

Керем Бюрсин и Ханде Ерчел за работата един с друг в „Почукай на вратата ми“, за любовта и още любопитни подробности


Екранните Еда и Серкан…

Когато Керем Бюрсин прочел сценария за първи път, си казал, че ще бъде нещо интересно, приятно, но важното беше кой ще играе Еда. Според него е важно с кого ще споделя живота си за известен период от време. Затова трябвало да се срещне с партньорката си. От продукцията са му казали, че може би Ханде Ерчел ще бъде Еда и Керем и тя са се срещнали в неговия офис. След това е започнала карантината и три месеца не са се виждали, но са си писали съобщения. Керем разбрал, че Ханде е смятала да приеме друга работа (сериала с Бурак Дениз „Недовършеният любовен кръг“) и тогава той й се обадил, за да я „мотивира“ да приеме ролята на Еда в „Почукай на вратата ми“.

– С Керем сте перфектната двойка с висока енергия. Познавахте ли се преди? Как се почувствахте, когато се срещнахте за първи път? 
– Ханде: Не се бяхме срещали, дори никога не се бяхме виждали. Разбира се, питах общи приятели и винаги съм чувала добри неща за Керем. Но не мислех, че ще срещна толкова естествен и искрен човек.

– Как създадохте тази хармония? Прекарвахте ли много време заедно, за да научите езика на тялото, темперамента на другия? Мислили ли сте си „ами, ако не можем да се разберем“?
– Ханде: Мислех си го, защото хармонията е най-важното нещо в романтичната комедия. Срещнахме се четири месеца преди началото на записите и карантината се намеси. По това време вече бях свикнала с идеята да работим заедно. Когато отидохме на снимачната площадка, мога да кажа, че се адаптирахме бързо, защото нямахме много отделни сцени.

– Коя е била най-трудната и най-емоционалната сцена, която засне в „Почукай на вратата ми“? 
– Керем: Честно казано, не си спомням най-трудната. Снимането на сериал по турската телевизия е много интересна работа, защото епизодите продължават средно 130 минути, а сценариите са между 100 и 130 страници. Заснемането на това за пет дни означава, че прекарваме много време на снимачната площадка. Мисля, че темпото е може би най-трудното нещо за управление. Най-емоционалната сцена беше, когато Еда разбира, че е загубила родителите си заради семейството на Серкан.

– Коя е любимата Ви сцена?

– Ханде: Когато снимам с момичетата, много се забавляваме. И сцената на терасата.
Керем: Забавлявах се много в сцената с белезниците в първи епизод.

– Ако можехте да изиграете друг персонаж от сериала, кой би бил?

– Ханде: Колебая се между Фифи и Мело, и двете са много добри. Но все пак бих избрала Мело, защото има много енергия.
Керем: Ердем, много го обичам.

– Какво най-малко харесвате един в друг?
– Ханде: Оплаква се и се ядосва бързо.

– Какъв партньор е Керем? 
– Ханде: Керем е трудолюбив и мотивиращ партньор. Може да се адаптира към всяка ситуация, всяка игра. Това е нещо много достойно за възхищение.

– Как се работи с Ханде?
– Керем: Когато започнеш да работиш с толкова популярна актриса, която не познаваш, си мислиш: „С какво ще се сблъскам?“, но Ханде много ме изненада. Тя има невероятна енергия на снимачната площадка. Имаме много добра хармония. Тя придава голямо значение на работата. Освен това нашият екип е като необикновена зона за забавление от 100 души.

– В сценария има травми от детството на Еда и Серкан, които са пренесени в настоящето. Това се отразява много на техните възгледи и отношения с хората. Какво детство имахте? Какви са отношенията Ви със семейството Ви? 

– Ханде: Иска ми се всеки да изживее моето детство. Разбира се, има и други аспекти на израстването на малко място. Но усещането да израсна в мой собствен свят, сред дървета, в паркове, е много различно.
Kерем: Прекарах детството си, като се местих от един град в друг, опитвайки се да свикна с напълно противоположни култури. Заради работата на баща ми сменяхме адресите си средно на всеки три години. От Абу Даби до Тексас или от Индонезия до Норвегия… Най-трудната част беше раздялата с приятелите ми. Създавах си кръг от приятели, но баща ми идва една вечер и казва: „Да вървим“ и всички излизат от живота ми. Тогава нямаше социални мрежи, разбира се, губехме връзка. Тези промени ни направиха много близки като семейство, защото в живота ми останаха само майка ми, баща ми и сестра ми. Казвахме: „Каквото и да стане, ние сме четиримата“. Концепцията за семейство ми стана много ясна и важна в живота ми в много ранна възраст. Ние открихме всички тези страни, хора и култури заедно и се подкрепяхме. Нямах много проблеми в училищата, дори беше забавно. Измислях как да се държа, като съпоставях новите хора, които срещах, с тези, които вече бях виждал в старото училище. Мисля, че анализирането и наблюдението на толкова много различни хора допринесоха за моята игра.

– Вярно ли е, че изграждаш героите си с помощта на музика? Например каква музика би описала Серкан и Еда?
– Керем: Да, музиката е много важна за мен. Нямахме много време, за да влезем в героя, тъй като снимахме около 30 сцени за един епизод. Затова се концентрирам, като си сложа слушалките и слушам музика и по този начин мога да се свържа по-бързо с героя. Имам плейлист, озаглавен Bolat в Spotify, цялата музика, която пуснах за Серкан, е там. Първият път, когато видях Еда и започнах да я опознавам, я свързах с песента на Джими Хендрикс „Foxy Lady“; тази песен също започва с вибрации и след това удря. Точно както Еда удря Серкан. Мога да кажа, че с промяната на сценария музиката и на двамата се променя.

– Как би искал да бъде последният епизод на „Почукай на вратата ми“?
– Керем: Аз съм най-лошият човек, когото можеш да попиташ (смее се). Не харесвам щастливите финали. Аз съм по-скоро от типа „да изненадаме всички“, така че не мисля, че публиката ще хареса моя край (смее се).

– Наистина ли си забавен? 
– Керем: Хората около мен казват, че съм забавен. Повечето от приятелите ми казваха: „Брат, остави тези глупави драми, направи комедия“. И да, добре, сега обичам да си се подигравам и да показвам смешното си лице.

– С кой испански актьор или актриса бихте искали да работите?
– Керем: Испания е пълна с много талантливи актьори. Аз съм голям почитател на Хавиер Бардем и на актриси като Урсула Корберо и Алба Флорес.
Ханде: Бих искала да работя с Мигел Анхел Силвестре.

– Почти винаги в романтичните комедии главните актьори са двойка и в реалния живот. Имате ли да кажете нещо на #HanKer и #EdSer относно това?

– Ханде: Те ще кажат, че сме създадени един за друг, когато гледат нашите герои. Мога да ги разбера.
Керем: Мога да ги разбера, но не знам какво да кажа. Наистина станахме много близки в процеса на работа и много се обичаме. Имаме изключителна енергия, защото си вярваме. Искам Ханде да бъде завинаги в живота ми.
Любовта между Керем и Ханде се роди на снимачната площадка на сериала.

– Как се роди връзката Ви?

– Керем: И двамата с Ханде имахме голямо професионално уважение към нашата работа“. Първо станахме много добри приятели и уважавахме работата на другия. Мисля, че това е най-важното. Бяхме заедно всеки ден, в продължение на много часове и в един момент стана трудно да я виждам просто като приятелка. Тя е красива и е изключителен човек. След това се появи тази искра между нас.
Към днешна дата двамата са разделени, но продължават да се подкрепят. Дано любовта отново почука на вратата им…
Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.