Актьори

Къванч влиза в съда за плагиатство


Турската звезда Къванч Татлъту бе замесен в съдебно дело за плагиатство. Бившото ченге Селчук Окай заведе дело срещу оборотния сериал с участието на турския Брад Пит – „Сблъсък“. По думите на ищеца, цитирани от WebTekno сюжетът на поредицата е изкопиран от негова творба.

В иска си той е описал, че в двата сценария има много сходства. Окай очаква да получи компенсация за материални и морални щети в размер на над 21 хиляди лева, а фенове отсега предполагат в социалните мрежи, че е вероятно и Татлъту също да участва в делото като свидетел.

Припомняме, че „Сблъсък“ проследява живота на Кадир Адълъ (Татлъту) – дългогодишен началник на отдел „Борба с организираната престъпност“ към полицейското управление в Истанбул. Щастливият му семеен живот се разрушава за миг след като внезапно губи съпругата и детето си при странни обстоятелства. В отчаянието си, потиснат от чувството си за вина, той решава да сложи край на живота си в катастрофира. В момента, в който натиска газта обаче Кадир неволно преплита още три невинни човешки съдби със своята – тези на Зейнеп (Елчин Сангу), Керем (Алперен Дуймаз) и Джемре (Мелиса Аслъ Памук).

С участие в продукцията се разписва и българският актьор Иво Аръков. На него е поверена ролята на руския мафиот Иван Сокуров.