БългарияКриминално

Извънредно! Кремъл замеси България във взривяването на Кримския мост

Изненадващо Кремъл замеси България във взрива на Кримския мост.

От там не посочват никакви доказателства за твърденията си, но обявиха, че камионът, в който е станала експлозията тръгва от България. Странно е, че в твърдението на Кремълските служби не се споменава Турция, която е единственият сухопътен път до следващата спомената държава по пътя му – Грузия, но и не се посочва дали камионът е стигнал с кораб от България до Грузия.

„Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала експлозията – това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. Освен това бяха идентифицирани превозвачи, лица, участвали в организацията на движението (….) С помощта на Федералната служба за сигурност (ФСБ) беше възможно да се идентифицират заподозрени сред онези, които биха могли да подготвят терористична атака.“.

Това заяви ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин на среща с президента Владимир Путин в Санкт Петербург. Според него експлозията, станала в събота сутринта, „със сигурност има терористичен характер, това е терористичен акт“, предаде Дневник

Бастрикин доложи още че първоначалните данни от разследването сочат, че взривът бил организиран от украинските специални служби. Тяхната цел е била „да унищожат основен граждански инфраструктурен обект“.

„Няма съмнение, че това е терористична атака, насочена към унищожаване на критично важна гражданска инфраструктура на Руската федерация“, съгласи се Путин.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк определи взрива на Кримския мост като израз на конфликта между руската Федерална служба за сигурност и частните военни компании, от една страна, и министерството на отбраната и генералния щаб на Русия, от друга, пише БНР.

А президентът Зеленски коментира завоалирано случилото се: „Днес беше добър и предимно слънчев ден в нашата страна. Над по-голямата част от територията беше 20 градуса по Целзий и слънчево. За съжаление, над Крим беше облачно, но все пак топло. Каквито и облаци да има, украинците знаят какво да правят и знаят, че бъдещето е слънчево – бъдеще без окупатори на цялата ни територия – и по-специално в Крим“.