Тв новини

Историята в турския сериал „Не пускай ръката ми“


„Не пускай ръката ми“ (Elimi Bırakma) е поредна многообещаваща турска сага, която се очертава да се превърне в тоталния хит на сезона. Със силен актьорски състав, невероятна актьорска игра и секваща дъха история, „Не пускай ръката ми“ ще завладее всички. Каква е историята в новата турска новела?

Фериде Ханъм

Сериалът разкрива типична семейна история, в която една силна жена, Фериде, която е наясно, че парите не са най- важното на този свят се опитва да държи семейството си далеч от злото, което те могат да причинят. Тя е собственичка на бизнес от хранителната индустрия и е начело на цял холдинг, в състава на който влизат не една и две фабрики. В живота си тя е живяла богато и бедно; къпала се е в охолство, но и много нощи е заспивала гладна; знае какво е да имаш и да нямаш. Въпреки, че стои гордо на чело на фамилията, дълбоко в себе си тя е просто една ранима жена. Загубила е съпруга си много млада. Останала без една стотинка, с две годишно дете на ръце, тя се е срещнала едновременно с болката от загубата на любовта на живота си и страха за бъдещето на сина си. Крехката жена в нея, е отстъпила път на силната майка. Хванала под ръка невръстния си син, тя е започнала да продава по улиците домашна супа, по традиционна рецепта. И ден след ден, черпак след черпак, тя е успяла не просто да стъпи на краката си, не просто да оцелее, а да постигне успех. Но не без помощта на една жена с голямо сърце, която подава ръка на клетата вдовица и помага да бъдат поставени основите на една истинска империя- бизнес империята на Фериде ханъм! Скоро нейното упорство се отплаща, а тя самата иска да върне доброто на своята спасителка. Едно обаче не дава мира на Фериде ханъм- защо именно на нея решава тази щедра жена да помогне. Годините минават, тя работи упорито, но продължава да си задава въпроса:“Защо аз?“, както за доброто, така и за лошото, което я е сполетяло. И между мислите, работата, грижите за сина си, тя е твърдо решена също да помага на тези, които нямат, на тези, които са нямали нейния късмет, на тези, които са получили удар от съдбата. Ала дали е готова да плати жестоката цена на това да се издигнеш?

Ариф и Серап

Синът на Фериде Ханъм е отгледан от нея в духа на честността, искреността, благоприличието и привързаността към семейството, подплатена с уважение. Ариф е работлив, интелигентен и безкрайно възпитан. Осъзнавайки през какво е преминала майка му в името на това да му осигури добро бъдеще, той влага цялата си енергия в семейния бизнес и го тласка към нови успехи. Успешен в работата, успешен и в личния си живот, Ариф има едно прекрасно семейство, което е поставил на пиедестал. Връзката между майка и син е изключително силна, но въпреки това Ариф се жени за Серап заставайки срещу несъгласието на майка си. Но и този казус на неразбирателство между снаха и свекърва скоро остава в историята, когато се ражда първото дете на Ариф и Фериде Ханъм поема бебето Дженк в ръцете си.

Големият удар

Бизнесът расте, а с него расте и фамилията. Серап е на път да роди третото си дете. Постъпва в болница за подготовка за раждането, Дженк е този, който трябва да е до майка си. Но на него му омръзва бързо и започва да търси любимата си играчка. Тогава Фериде Ханъм казва на Ариф да отиде и да донесе любимата играчка на Дженк, за да не се разстройва детето излишно. Двамата отиват и взимат играчката. На връщане Дженк е залисан в играта си, а Ариф се безпокои за раждането на третото си дете. Дженк изпуска играчката си и започва да настоява баща му, въпреки че шофира, да я вземе и да му я даде. Ариф се поддава на настояванията на сина си, навежда се да вземе играчката и в този миг се случва немислимото- катастрофа, в която Ариф губи живота си, а Дженк няма дори една драскотина. Красивата семейна картина изобразяваща неповторимо щастие бива разбита на парченца. Животът на всички се преобръща, а парченцата от пъзела се разпръскват на безброй различни страни. С тази загуба всички губят по едно парченце от своята душа.

Всеки губи нещо

Лесно ли се прежалва рожба? Лесно ли се погребва в черната пръст това, заради което една майка е живяла, дишала, съществувала? Лесно ли се сбогува любима с любим? Възможно ли е да се превъзмогне загубата на любящ баща? Каквито и да са отговорите на тези въпроси, още една тежка следа остава след смъртта на Ариф, а именно загубата на говор, която сполетява Дженк. Следват терапии, лечение и надежда, че нещо може да се промени.

Една майка страдаща неутешимо за своя син и една съпруга изпаднала в дълбока депресия заради загубата на своя възлюбен. Така двете жени, вместо да се превърнат в стълбове на това семейство, се разпадат на частици от спомени, мъка и любов. А зад тях остават три рожби, една от които току- що родена и поверена на грижите на детегледачка.

Голямото страдание и бягството на Дженк

Дженк израства с мисълта, че е виновен за смъртта на баща си. Чувството за вина така го е смачкало, че няколко години по- късно, вече проговорил и сякаш справил се с травмата, решава да отиде да учи в Америка. Това е неговото бягство- от семейството, от вината, от миналото. Така той смята да се откъсне от всичко и сякаш да заличи вината си завинаги.

Време е Фериде Ханъм да се изправи отново

Скоро след смъртта на сина си, Фериде Ханъм разбира, че е длъжна отново да събере парчетата на своето разбито майчино сърце, така както го е правила вече веднъж в живота си. Заради внуците си, заради снаха си, заради себе си, заради Ариф дори. Тя е тази, която може да даде шанс на младата вдовица и на внуците си за достоен живот и хубаво бъдеще. Само тя и никой друг. Взела е решение, че както веднъж е пожертвала личното си щастие за сина си, може да го направи отново за тези три малки рожби, останали наследство от Ариф.

Дженк е готов да съсипе семейството

Времето лети, а Дженк успява да се изучи. Време е да се върне у дома. Фериде Ханъм разчита изключително на Дженк. Той е първата любов на Фериде Ханъм, той е нейния първи внук. Той е и неин галеник, най- глезения в цялото семейство. Той е и нейната надежда, този който да поеме фирмата и да я вдигне на крак. Дженк има възможност да застане начело на бизнеса, наравно с баба си. Но има нещо тревожно, което подсказва, че той няма желание за това. Нещо в Дженк се е променило. Той иска да действа с размах, не е останало нищо от скромността, с която го помнят всички. В неговите смели планове, бизнесът с храни трябва да се елиминира, а парите от него да се инвестират в неща, които той иска и смята, че биха били успешни. Но не на това Фериде Ханъм е учила сина и внуците си, а именно на неподчинение, заставане срещу семейството, егоизъм. И тогава Дженк решава да се отдели от семейството, да се откаже от него, но не и да се откаже от семейните средства. Заживява отделно и започва да харчи семейното богатство с широко отворени пръсти. Започва да търси лесното и хубавото, докато в един момент не започва да затъва, при това сериозно.

Как ще се развие действието в „Не пускай ръката ми“? Ще успее ли Фериде Ханъм да върне в лоното на семейството Дженк? Ще осъзнае ли той, че семейството е най- важното нещо, че с миналото не може да се живее и че пътят на неговото семейство е бил именно този? Да бъде едно семейство едно цяло, да бъдат всички заедно, изисква усилия, изисква саможертви, изисква всичко… Готови ли са Дженк, Фериде Ханъм, Серап и другите да пожертват част от своето лично щастие, за щастието на семейството? Всичко това може да научите епизодите излъчвани по Diema Family.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.