Актьори

Илай Еркьок за трудните моменти в миналото и за ролята на Ярен във „Вятърничав“


Домошарка, пътешественичка и спортистка. Ето как 27-годишната туркиня се определя. Тя мечтае да стане актриса с международен успех.

Тази красива млада жена със светли очи е на 27 години и е на път да сбъдне желанието си да стане „международно успешна актриса“ благодарение на „Вятърничав“, петия й сериал, достигнал до целия свят и в който играе капризната Ярен.

– Как изживяваш успеха на „Вятърничав“?
– Започвам да осъзнавам, че съм преминала границите на родината си, защото хората ме разпознават в чужбина и заради милите реакции на туристите, които идват в Турция. Чувствам се много горда и това ме кара да мисля, че съм на прав път.

– Представяше ли си, че ще бъдеш известна?
– Да и това не ме плаши, защото съм се подготвила за всичко, което мога да изживея като актриса. Страхувам се, че в днешно време всеки може да бъде актьор заради социалните мрежи.

– Какво почувства, когато ти предложиха да дадеш живот на Ярен?
– Бях развълнувана, защото това беше ролята, която търсех дълго време. Това беше чудесна възможност да я получа и да стана част от канал ATV.

– Смяташ ли, че това е най-важната ти работа до момента?
– Всичките ми роли са важни, защото ми помагат да израсна. Това също така е първата ми драма, преди правих само романтични комедии. А Ярен е най-женственият ми образ, тя е много специална.

– Как би я определила?
– Тя е дясното око на дядо си и е обсебена от Миран. Големият й интелект й позволява да играе с всеки. Ето защо нейната сила са остроумието и психологията й. Може да се противопостави на всеки, който пречи на нейните интереси.

– Какво харесваш в нея?
– Постоянството в борбата й да постигне това, което иска, без да мисли дали е правилно или не, но ме притеснява, че тя действа нетърпеливо, защото това си има цена.

– Влюбвала ли си се като нея в мъж, който не отговаря на чувствата й?
– Никога. Мисля, че влюбването е добро във всеки случай. Бих искала да го изживея, ако накрая партньорът ми се влюби в мен (смее се).

– Кога реши да станеш актриса?
– На 11 години, в петата година от основното училище. Учителят поиска да научим реч, намерих „Хамлет“ сред театралните книги на брат ми и започнах с „Да бъдеш или да не бъдеш, това е въпросът …“. Бях впечатлена от аплодисментите.

– Какво мислеха родителите ти?
– Винаги са ме подкрепяли, консултирам се с тях за всяко решение, защото искат да ставам по-добра. Освен това в семейството има няколко артисти: пралелята на майка ми, Суна Пекуйсал, която беше страхотна актриса; братовчедка ми, сценаристката Йонджа Акаджия и брат ми Корай, на когото дълбоко се възхищавам. Той ми е учител в живота.

– Работиш от 2013 г. Какъв баланс правиш?
– Отначало ми беше трудно, защото планирам много, а тази професия е обратното. В онези моменти, когато не можах да намеря баланса си, брат ми беше до мен, за да ме спаси.

– В свободното ти време…
– Обичам да танцувам, да свиря на китара, да играя тенис и да решавам судоку пъзели. Освен това изучавам арабски и внимателно следя иранското и испанското кино. Страстта ми е да пътувам, защото това ми позволява да изследвам нови места. Всъщност мечтая да обиколя света с брат ми.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.